Τρίτη 9 Απριλίου 2013

H Κεντρική Τράπεζα Κύπρου Καταστρέφει την Οικονομία μας..

 Η πορεία μας προς το παρόν είναι για κάτω. Μπορεί να ανατραπεί όμως έγινε πολύ δύσκολο λόγο του πειράματος που έκανε η Τροικα στην Κύπρο και το οποίο εκτελεί πολύ ερασιτεχνικά η Κεντρική μας Τράπεζα και μας κάνει μεγαλύτερη ζημία. Δέν έπρεπε να σπάσουμε συστημική τράπεζα,(Λαικη) η ζημια για το κράτος και για την οικονομία μας θα είναι μεγαλύτερο απο οτι θα την σωζαμε π.χ με τον τροπο που σώθηκαν οι 4 μεγάλες Ελληνικές συστημικές τράπεζες οι οποίες πριν την Βοήθεια απο την Τροικα είταν σε πολύ χειρότερη θέση τοσο απο πλευράς κεφάλαιων οσο και απο πλευράς ρευστότητας απο τις δικές μας τράπεζες. Εδω μιλάμε οτι έδωσαν ΕΛΑ στις ΅Ελληνικές 120 δις, 45 δις κεφάλαια και 200 δις στην Ελληνική Κυβέρνηση. Που ειταν το προβλημα να μας δώσουν εμας 6 δις για τις τράπεζες μας. ? Η εθνική ειχε για πάνω απο 1 χρονο 7 δις ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΚΕΦΆΛΑΙΑ! 5ΔΙς Η πειρεως και παει λέγοντας. Κανονικά Ζομπι και τις σωσανε επιδή ειναι συστημικές…..

Ο διοικητης ώς Ακαδημαικός και άπειρος , έγραψε σε αυτο το Μπλοκ πριν γίνει διοικητης ένα άρθρο για κακη και καλή τραπεζα . Ακαδημαικές θεωριες με τις οποιες διαφώνισα και του το έγραψα, και το έκανε τώρα που έγινε διοικητης , τα θαλάσσωσε. Δεν έπρεπε να φέρουμε ξένο Οικο να αξιολογήσει τις τράπεζε μας ΄τωρα και έφερε (βλέπε προειδοποιήσεις μου ) και έπρεπε να πάμε με αυξήσεις κεφαλαιών σιγα σιγα οπως με Ελλαδα….(βλεπε και πάλι άρθρα μου και προειδοποιήσεις μου)

εκτος απο την ζημια στην πραγματκή οικονομία, υπολογιζω οτι το κράτος θα χάσει περιπου 500-600 εκ εισοδήματα το 2013 παρόλες τις αυξήσεις στις φορολογιες. Το παραδέχεται έμμεσα και η Τροικα στην σελίδα 12 του μνημονιου.

Τωρα θα δημιουργηθεί μεγάλο προβλημα στο Τραπεζικό συστημα στην Νοτια ευρώπη. Το φάντασμα της Κύπρου θα τους Κυνηγήσει στους επόμενους μήνες. θα πληρώσουν πολύ ακριβά το πείραμα που κάνανε στην Κύπρο.

Εάν θές πήγαινε στην ιστιοσελίδα του ΡΙΚ , και ψαξε για την πρωινή τηλεοπτική εκπομπή “καλη σας μέρα” στις 8/4/2013 θα ακούσεις με επειχηρήματα αυτά που λέω και ποσο κοντά είμασταν να γυρίσουμε σε πρωτογενες πλεονασμα…Ειμαι εκει με ένα άλλο πολυ καλό Χρηματιστή τον Φλουρέντζο Κασούμη .Κοιταξε και τις προηγούμενες εκπομπές τις προηγουμενες μέρες ειμασταν εκει ακομα 2-3 φορές.

..ΦΕΤΟΣ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ για πρωτη φορά μετα απο 6 χρονια ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ πλεονασμα και τα έκανε μαντάρες η τροικα και Ο Δημητριάδης. Θα πάμε περιπου 4 χρονια πισω.

Θα πέσει πολύ η κατανάλωση η οποια αποτελει 65% του ΑΕΠ μας. Δεν μπορω ακομα να υπολογίσω που θα σταματήσει αυτη η πτώση για να σου πω ποτε τελειώνουμε.

Πρεπει επειγοντως το κράτος να γυρισει σε πρωτογενες πλεονασμα διοτι κινδυνευουμε και με μεγάλη υποτίμηση των Κυβερνητικών ομολόγων και να ξαναγράψουν ζημιες οι τράπεζες μας οπως επισης και να ξαναχαθούνε λεφτα απο επενδυτικές εταιρείες και ιδιωτες κατοχοι κυβερνητικών Χρεογράφων.

Δέν τελειώσε το θέμα των τραπεζών μας ακομα. Τα πράγματα δέν ειναι τοσο απλά. Η Κεντρική έκανε πολλές παρανομιες λόγο ερασιτεχνισμού της. Αυτο το πείραμα θα πάρει χρονια να τελειώσει στα δικαστήρια…θα βρεθει το κράτος σε μπελάδες λογο λαθών του Δημητριάδη. Υπάρχει ακομα ένα πολύ σοβαρό θέμα το οποιο δέν μπορώ να γράψω. Θα κάνω μεγάλη ζημία…Η Κεντρική το γνωρίζει αλλά τους δουλέυει όλους, βουλη , κράτος, Κυπριους πολίτες κλπ. Θα περιμένω ακομα 2-3 μέρες να δω που το πάει η Κεντρική και έαν συνεχίσει να μας δουλέυει, θα ενημερώσω τις αρμοδιες αρχές.

Ρώτησες τι θα κερδίσουμε απο αυτήν την κριση. Απο αυτήν την κρίση θα μάθουμε να εκτιμούμε τον συνανθρωπο μας, θα μάθουμε να εκτιμούμε απλά και ώραια πράγματα που έχουμε γύρω μας , θα γίνουμε καλύτεροι ανθρωποι…….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου