Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Λαθη Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου...Συζητήσεις..

Αγαπητέ Ανωνυμε


1. την νύκτα που αποφασίστηκε η διάλυση της Λαικής ολα τα μεσα ενημέρωσης ανάφεραν οτι η απόφαση/προταση είταν του διοικητή. Δέν έχω λογο να πιστευω οτι τα μέσα ενημέρωσης έκαναν λάθος.

2. γιατί 10 μήνες άφηνε την ΛΑική να πιάσει 10 δις Ελα και τώρα τα φορτωσε στην Κύπρου?

3. Γιατι δέν εισηγήθηκε το Ελληνικο μοντέλο στην Κύπρο? Που είναι το Πλανο Β η Γ για τις τράπεζες μας? π.χ συγχωνευσεις και πώλησεις ζημιογονων καταστημάτων? π.χ οικονομιες κλιμακος? Γιατι 10 μήνες δέν εκανε τιποτα?

4. Γιατι πούλησε στην Πειρεως Δάνεια ονομαστικης αξιας 23.8 δις κουρεμένα κατα 38% !! ενω τους εδωσε τις καταθέσεις ακουρευτες??? (15 δις) γιατι να πληρώσει ΜΟΝΟΝ η δικη μας οικονομία την κακοδιαχειριση των τραπεζών ? Ξέρεις οτι η Πειρεως ανακοινωσε οτι ο ισολογισμος της βελτιώθηκε μετα την πιο πανω πραξη? Ξερεις οτι χάσαμε τουλάχιστον 1 δις σε περιουσιακά στοιχεια και 4 δις ΕΛΑ απο την πιο πάνω πράξη?

5. Γιατι έσπασε συστημική τράπεζα ενώ ειχαμε τα παραδειγματα της Αμερικης το 2008 και της Ελλαδας το 2009-2013?? η Ζημια στην οικονομια μας θα ειναι μεγαλυτερη απο οτι θα την σώζαμε.

6. Ξέρεις οτι το διαταγμα για την τράπεζα Κύπρου έχει παρανομίες? Ξέρεις οτι θα βάλει δικαστικα προβλήματα το κράτος μας και θα αναγκαστει ο Κυπριακος λαος να πληρώσει σε αποζημιώσεις τα πειράματα της Τροικας και του Δημητριάδη?

7. Ξέρεις οτι στο μνημονιο ΔΕΝ λέει οτι οι μοναδικοι μέτοχοι που θα έχουν δικαιωμα ψήφου ειναι η τάξης Α? ειδες το διάταγμα? γιατι αδικά 110,000 μετοχους χωρις λογο? Ξέρεις οτι οι μετοχές Α του Δημητριάδη θα ελέγχουν για πάντα την Τράπεζα εις βάρος των άλλων?

8 Ξέρεις οτι Η κεντρικη Τράπεζα μας ειπε οτι η Κυπρου χρεωκοπησε ενώ κάτι τέτοιο δέν έγινε ? Ξέρεις οτι Οι μέτοχοι μπορούν να κινηθούν με αγωγη ειτε στην Κεντρικη ειτε στο πρηγούμενο Συμβουλιο της Κυπρου και σε άλλους εάν έλεγαν ψέματα στους λογαριασμους? Υπάρχουν δεκάδες παρομοιες περιπτώσεις στο εξωτερικο…

9 Ξέρεις οτι η Κεντρικη έβγαλε διευκρινιστικη ανακοινωση για το διάταγμα της στο οποιο λέει οτι οι κανονικές μετοχές ειναι τάξης Δ , ενω στο ΔΙΚΟ της διάταγμα λεει οτι κατηγοριας Δ είναι τα δευτεροβάθμια κεφάλαια!!! Οι μετοχές ειναι μια ξεχωριστη κατηγορια…Η ιδια η Κεντρική δέν μπορει να εξηγήσει σωστα το δικο της διαταγμα! Λες να μην το προσεξαν??

10 Ξέρεις οτι υπάρχει ένα σοβαρο τεχνικο προβλημα με τα πειράματα της Κεντρικής με τις τράπεζες? Γιατι δέν λέει τον πραγματικο λογο που μπλοκαρε το άλλο 30%??? μιλάμε για πολυ σοβαρα πράγματα….(δεν έχει σχεση με τα κεφαλαια) Δέν θα το γράψω τωρα εξηγώ πιο πάνω τους λογους.

11. τι φταίξανε οι απλοι τραπεζιτες που θα χάσουν τις δουλειες τους? Τι φταινε οι επειχηρήσεις που θα κλεισουν επιδη μπλοκαριστηκαν τα λεφτα τους? Ξέρεις ποσες επειχηρήσεις και θέσεις εργασιας θα χαθούνε ?

Δεν περιαυτολογώ. Αλλά πιο πάνω γράφω οτι τα έλεγα για να δείξω το μέγεθος των λαθών της Κεντρικής Τραάπεζας και ποσο επικύνδινοι είναι. Τα λέω για να ασκήσω πιεση στην Κεντρικη να σοβαρευτούνε . Τα πράγματα με τις τράπεζες μας ειταν τοσο απλά , τοσο προβλέψιμα και δέν ειταν δυσκολο να τα διορθώσουμε. Επρεπε να ξεκινησουμε θεραπεια πριν μηνες και να πάρει 3-4 χρονια. Να αναλάβουν τις ευθύνες τους, Η Κύπρος κινδυνευει απο ατύχημα ….και δέν ειμαι μονον εγώ που τα έλεγα αλλά και άλλοι αξιολογοι ανώνυμοι αρθρογράφοι αυτου του φορουμ…

τα λαθη που κάνει τώρα η Κεντρικη θα τα δεις στους επομενους μήνες……δέν κάνω Λαικισμο. Παντα μιλω με αριθμους και επειχηρήματα. Εχω κάνει πολλές φορες λάθη , κάποια απο τα οποια έγραψα εδω….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου