Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Οικόπεδο 12 .

ΚΡΕΤΥΚ = Holding company με το Κράτος να κατέχει το 100% .

ΒΗΜΑ 1. Μετά την δευτερη επιβεβεωτική διάτριση στο οικόπεδο 12 δημιουργούμε μια θυγατρική εταιρεία της ΚΡΕΤΥΚ με την ΚΡΕΤΥΚ να έχει αρχικά το 100%.Της δίνουμε τα δικαιώματα μας του οικοπέδου 12. Κάνουμε εκτίμηση της σημερινής αξίας της σε ενημερωτικό δελτιο και κάνουμε αίτηση η Θυγατρική να ενταχθει στο Αμερικάνικο χρηματιστήριο η στο LSE. Πουλούμε το 30-40% σε ξένους θεσμικούς επενδυτές.

ΒΗΜΑ 2. ΚΡΕΤΥΚ είναι φορτωμένη ευρω (απο τη πώληση του 40% της θυγατρικής. ) . Δίνει στο κράτος για εξοφλήσεις δανείων προς ΤΡΟΙΚΑ. και συνησφέρει στην κατασκευή του τερματικού οπου γίνεται μεγαλομέτοχος. Το τερματικό προσφέρει υπηρεσιές έναντι αμοιβής στις θυγατρικές (ολα τα οικόπεδα ξεχωριστες εταιρειες οπως πιο πάνω.)

ΒΗΜΑ 3 . Η Κρετυκ είναι μεγαλομέτοχος σε ολες τις Θυγατρικές και στο τερματικό.
Μαζευει ευρω.

ΒΗΜΑ 4. Μετά απο 2-3 χρόνια περνά η βουλή νομοσχέδιο σημαντικής αυξησης της φορολογίας στις Κυπριακές εταιρείες εξόρυξης φυσικού αερίου και τους αφερεί το δικαίωμα να θεωρήται ώς έξοδο το depletion των αποθεμάτων. Οι μετοχές των θυγατρικών καταποντίζονται , η Κρετυκ μπαίνει αγοραστής και αγοράζει ολη την προσφορά μετοχών σε πολύ χαμηλότερες τιμές απο οτι τις πουλήσαμε και ξανααποκτούμε σχεδόν ολες τις μετοχές πίσω.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. Ξοφλήσαμε την ΤΡΟΙΚΑ με λεφτά των ξένων θεσμικών και έχουμε ολες τις μετοχές μας πίσω .

Μας τα πήρανε απο τις τράπεζες μας , να τους τα πάρουμε πίσω με το φυσικο αέριο……..

Το ίδιο γίνεται με ΑΗΚ , ΑΤΗΚ, Αρχή Λιμένων. 5-10 χρόνια να τις ξαναπιάσουμε πίσω. Λίγο μυαλό και καλή οργάνωση…….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου