Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Διοικητής Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου

  1. Είχα προειδοποιήσει να μήν έρθουν στην Κύπρο ξένοι οικοι αξιολόγησης. Εγινε ακριβώς αυτο που φοβόμουνα, φέραμε την Πιμκο. . Ο δοιηκητής ξεροκέφαλος. Ακαδημαικός. Κύριε Δημητριάδη τα έκανες θάλασσα. Διαφωνήσαμε για την ιδέα καλης/κακής τράπεζας. Εσύ το διάβασες σε ένα βιβλιο, το έβαλες εδώ στο stockwatch πριν γίνεις διοικητής και το εφάρμοσες μολις ΄εγινες δοιηκητης. Τώρα μαξεψε τα συντρίμια. Κατάστρεψες μια οικονομία. Μάζευε τους άνεργους και τις επειχηρήσεις που θα κλείσεις. Νομισες οτι η πραγματική οικονομία είναι θεωριες που διδάσκεις σε 19 χρονους. Διάλυσες συστημική τράπεζα. Κατάστρεψες χιλιάδες μετοχους τραπεζών, κατάστρεψες χιλιάδες καταθέτες και επειχηρήσεις και τώρα τρέχεις να ισοζυγίσεις τον ισολογισμό της Κύπρου (εσύ ξέρεις-δέν μπορώ να γράψω άλλα) με διάφορες παρανομίες και τεχνάσματα.
  2. Θα βάλεις την Κύπρο σε νομικές περιπέτειες. Νομισες οτι οι δικηγόροι και τα δικαστήρια θα ανεκτούν τις παρανομίες σου??
  3. Που ξαναείδες γραμμένο μια μετοχή να δικαιούται και Τοκο και μέρισμα?? που ξαναείδες να μπαίνει εκκαθαριστής σε εταιρεία που δέν πτώχευσε και να πιάνουν άλλοι την περιουσία των αρχικών μετόχων??
  4. τι είναι όλες αυτές οι παρανομίες? που οδηγάς τις τράπεζες ? που οδηγας το κράτος οταν θα βγαίνουν διατάγματα απζημιώσεων για μετόχους και καταθέτες,? Που θα βρούμε λεφτά να τα πληρώσουμε ολα αυτά??
  5. Βάλαμε ένα διοικητή ακαδημαικό και άπειρο. Η καταστροφή που ερχεται είναι μεγάλη. 2 Χρόνια προειδοποιούσα και ΄΄εγραφα για αυτην την κρίση. Ο δοιηκητής είναι μόνον πειράματα. Ο θεος να μας λυπηθεί , παίζουν με την φωτία η οποία θα κάψει την οικονομία μας, 1 άπειρος διοικητής και 3 άπειροι τεχνοκράτες της Τροικας.
  6. Κύριοι Stockwatch. Το πιό πάνω είναι πολύ σοβαρά και παρακαλώ οπως τα δημοσιευσετε . Τα έγραψα επώνυμα και η ευθύνη είναι δική μου. Η Κύπρος βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο . Πιθανόν να υπάρξει ατύχημα……
  7. Πέμπτη, 17 Μαΐου 2012
  8. Η Blackrock να μήν έρθει στην Κύπρο
    Αναφέρθηκε απο πολλούς οτι η Πλακροκ , πρέπει να έρθει και στην Κύπρο να ελέγξει τις Κυπριακές τράπεζες. Αυτό δεν πρέπει να γίνει αυτήν την περίοδο ουτε και στο σύντομο μέλλον. Εάν Η Πλακροκ ελεγξει τις Κυπριακές τράπεζες τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα είναι πολύ πιθανόν να εισηγηθεί και άλλες αυξήσεις κεφαλαίων. Μια τέτοια εξέλιξη θα είναι οτι χειρότερο για μια οικονομία η οποία είναι ίδη σε ύφεση. Οι τράπεζες θα έχουν πρόβλημα στο να αντλήσουν και άλλα κεφάλαια και θα αναγκαστεί το κράτος να τις στηρίξει(και πάλι). Το Κυπριακό κράτος βρίσκετε εκτός αγορών , έχει τα δικά του σοβαρά προβλήματα. Σύντομα το κράτος πρέπει να στηρίξει την Λαική τράπεζα. Το δημόσιο χρέος σε σχέση με το ΑΕΠ θα πλησιάσει το 80% . Μεγαλύτερο χρέος για το κράτος ισοδυναμεί με περισσότερους πληρωτέους φόρους, ένας φαυλος κύκλος για το ίδιο το κράτος απο τον οποίο δύσκολα βγεί……
  9. Σάββας Τταντής

Leave a Reply

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου