Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

1.ΛΑΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ , Βγενόπουλος και εισήγηση για αποφυγή μεγάλων αυξήσεων κεφαλαίων……..

  1. Πρίν μερικές εβδομάδες και μόλις ανάλαβε ο Κύριος Σαρρής δήλωσε οτι υπήρχαν ενδιαφερόμνοι επενδυτές για την Λαική. Τα ίδια ειπε και ο Κύριος Στυλιανίδης την ίδια μάλιστα μέρα. Σε άρθρο μου εκείνη την μέρα είπα οτι αυτό που κάνανε , δηλαδή οι δηλώσεις τέτοιου ύφους ειταν ανάρμοστες και ισος παρεξηγηθούν οτι παραπλανουν την αγορά. σήμερα η τιμή της μετοχής της Λαικής ειναι στο ΜΙΣΟ απο οτι ειταν την ημέρα που έγιναν οι δηλώσεις.
  2. Σήμερα ο Βγαινόπουλος είπε καμπόσες λαφαζανίες και αερολογίες. Δέν τον άφησαν να φύγει την έδρα της Λαικής απο την Κύπρο είπε. Ο λόγος που δεν εφυγε την έδρα απο την Κύπρο ειναι επιδή η Κύπρος έχει χαμηλότερους φορολογικόυς συντελεστες απο την Ελλαδα.
  3. Οσο αφορά τις δηλώσεις που έκανε οτι θέλει να έρθει η Πλακροκ στην Κύπρο για να δούμε ποσα ειναι τα προβληματικά δάνεια και μετά να βάλει λεφτα , έχω να πω τα εξής. Αυτά είναι καπνογόνα. Η ΜΙΓ δέν έχει κεφάλαια για να συμμετάσχει στην αυξηση κεφαλαιου. Αυτο το έγραψα και πριν 3 μήνες με ανάλυση του ισολογισμου της ΜΙΓ η οποια έχει 2 δις δάνεια . Ειναι φορτωμένη προβληματικές και ζημιογόνες εταιρειες οπως την Ολυμπιακή ….και σύντομα θα έχει και η ΜΙΓ προβλήματα ρεσυτότητας. Αυτή είναι η Θέση μου και δεν θα αλλάξει εως τον Ιουνιο . Τα προβλήματα της Λαικής ειναι τεράστια….η ΛΑΙΚΗ ΔΕΝ θα βρει όλα τα κεφάλαια που χρειάζετε.
  4. Καλώ την διοικηση της ΛΑΙΚΗΣ να σκεφτεί σοβαρά την πιθανότητα να ξεχωρίσει τις επενδυτικές απο τις τραπεζικές εργασίες της δημιουργώντας ξεχωριστή εταιρεια για τις επενδυτικές τις δραστηριοτητες. Με αυτόν τον τρόπο οι επενδυτικές δραστηριοτητες δεν θα ελέγχονται απο την Ευρπαικη αρχη τραπεζών. θα μειωθουν σημαντικά τα περιουσιακα στοιχεια απο τον ισολογισμο και κατεπέκταση the ratio of equity to assets will INCREASE . Δέν θα χρειαστούν τοσο μεγάλες αυξήσεις κεφαλαιων……
  5. Αυτό μπορεί να γίνει πουλώντας 51% της νεας επενδυτικής τράπεζας στους μετοχους της λαικης….(ας τις δώσουν δωρεαν στους μετοχους) έτσι ωστε η επενδυτική τράπεζα να μην ειναι θυγατρική και να μην συγχωνευετε με την ΛΑΙΚΗ.
  6. Με αυτον τον τρόπο ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ τόσο μεγάλες αυξήσεις και μετά απο 5-6 χρόνια εαν η επενδυτική τράπεζα κάνει κέρδη ας την αγοράσουν πισω!
  7. Εάν δεν γίνει το πιο πάνω που εισηγήθηκα , Η ΛΑΙΚΗ δεν θα βρεί τοσα κεφάλαια οσα ζητά η ΕΑΤ και θα πρέπει να παρέμβει το κράτος . Μετά θα ξαναχρειαστουν και άλλα κεφάλαια οι τράπεζες (καπου 4-5 δις αρχές του 2013) και πώς θα μπορει να τις στηρίζει συνέχεια το κράτος?
  8. επιμένω στην θέση οτι το κράτος πρέπει να παρέμβει ,να διατάξει ερευνα,(υπάρχουν ποινικές ευθηνες) να τοποθετήσει στα συμβουλια των τραπεζών ικανούς αναλυτές, να μοιράσει τις τράπεζες σε κανονικές τράπεζες και σε επενδτυικές τράπεζες, (για να μειωθουν τα κεφάλαια που θα χρειαστουν) να διοχετευσει ρεσυτότητα στην αγορά μέσω του οργανισμού χρηματοδοτήσεως στέγης…..κλπ κλπ

Leave a Reply

Note: XHTML is allowed. Your email address will never be published.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου