Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Η Κύπρος σε επικύνδινη θέση.......

Η Κύπρος διατρέχει μεγάλο κίνδυνο (βλέπε πιο κάτω) για τους ακόλουθους λόγους¨..

1. Η πολιτική της ηγεσία δέν κατάλαβε ακόμα πόσο σοβαρή είναι η οικονομική μας κατάσταση και πόσο επικύνδινο είναι σήμερα το γεγονός οτι το κράτος μας είναι εκτος αγορών

2. Εχουμε φυσικο αέριο και πιθανόν πετρελαιο.

3. Ο κόσμος δέν ειναι αγγελικά φτιαγμένος ενώ οι μεγάλες χώρες μοιράζουνε μεταξύ τους πλουτο και χώρες.

Κινδυνευουμε απο το εξης…..

Γιατί να μήν μας αφήσουν οι μεγάλες χώρες(βλέπε Τροικα και Γερμανία / Ρωσσία) χωρις ρευστότητα εώς τον Ιούνιο που λήγουν ομόλογα 1.4 δις έτσι να μας φέρουν προ διλήματος στάσης πληρωμών και άρα χρεωκοπίας η ξεπουλήματος πετρελαίων/ Κυριαρχίας κλπ κλπ???

εδώ και 1 σχεδόν χρόνο συνεχώς αναφέρω οτι θα μας αναγκάσουν να ξεπουλήσουμε κυριαρχικά δικαιώματα, να μας αναγκάσουν να δεσμευτούμε οτι τα εισοδήματα απο φυσικο αέριο θα πηγαινουν σε ειδικό λογαριασμό για να πληρώνονται τα δάνεια μας και οτι απομείνει να πηγαίνει στα ταμία του κράτους…….ανησυχώ επιδή μείνανε μόνον 4 μήνες μέχρι τον Ιούνιο που πρέπει να αποπληρώσουμε κρατικά ομόλογα που λήγουν ενώ εμείς δέν καταλήξαμε με την Τροικα……..

Φοβάμε οτι μετά τις εκλογές θα ξεκινήσουν οι λύκοι παιχνίδι καθυστέρησης με το θέμα μας. Το ΔΝΤ θα “διαφωνά” με τον ΕΕ, η Γερμανία θα ¨”διαμαρτύρεται ” οτι το χρέος μας είναι ¨μη βιώσιμο” οτι κάνουμε ξεπλυμα βρώμικου χρήματος και άλλο παρόμιο δούλεμα μέχρι να ξεμείνουμε απο ρευστότητα έτσι ώστε να μας αναγκάσουν να τους δώσουμε οτι θέλουν στις τιμές που θέλουν……

1 σχόλιο:

  1. Φίλε Σάββα, πολύ σωστοί οι προβληματισμοί σου. Πράγματι τα πράγματα έτσι δείχνουν, πως οι ξένοι μυριστήκαν ψόφιο και εκμεταλλεύονται την κατάσταση.

    Δυστυχώς τα πράγματα φαντάζουν μή αναστρέψιμα. Όποιος κι αν ειναι ο καινούριος πρόεδρος, διερωτούμαι αν υπάρχουν πολλά που μπορεί να κάμει για να διαπραγματευτεί καλύτερους όρους.

    Το τελευταίο φρούτο που μας παρουσιάζουν είναι το κούρεμα καταθέσεων, για να μειώσουν τα liabilities των τραπεζών. (Αφού δέν μπορούν να κουρευτούν τα ομόλογα του κράτους, λόγω ψηλού εγχώριου δανεισμού).

    Εκεί που έχει καπνό...... Μας προετοιμάζουν και γι'αυτό, όπως εντέχνως μας "προετοίμασαν" να παρακαλούμε οι ανάγκες κεφαλαιοποίησης να είναι κάτω απο 10δις.

    Λούκας

    ΑπάντησηΔιαγραφή