Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

H EΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ- ΤΟ ΔΝΤ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

H EΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ- ΤΟ ΔΝΤ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Το ΔΝΤ είναι πλεόν εδώ.Ηρθανε 3 μήνες νωρίτερα απο οτι περίμενα . Μια απόλυτα φυσιολογική εξέλιξης. Τα τεράστια λάθη των τραπεζών μας, τα δομικά προβλήματα/στρεβλώσεις/ανωμαλίες της οικονομίας και η αδυναμία του κράτους να αντειληφθει την φύση/σοβαρότητα/διαρκεια αυτής της κρίσης μας οδήγησαν στην πτώχευση. Ευτηχώς που υπάρχει ο ευρωπαικός μηχανισμός στήριξης αλλιώς θα είχαμε άτακτη χρεωκοπία. Τι θα γίνει τώρα? τα ακόλουθα θα γίνουν στην Κύπρο (επιδή θα μας ζητήσουν να γίνουν)

1. Δραστική μείωση των μισθών των υψηλόβαθμων τραπεζιτών.Μάλλον πάνε για μισθολογικές κλιμακες δημοσίων υπαλλήλων οι οποίες θα μειωθούν και αυτές. (η Λαική θα θεωρήτε πλέον κρατική-εκτιμώ οτι δεν θα δεκτούν να κεφαλαιοποιηθει η Κυπρου με χρεόγραφα αλλά με μετοχές για να περάσει και αυτή σε κρατικό έλεγχο/έλεγχο ΤΡΟΙΚΑΣ )

2. Αποκρατικοποίηση ΑΗΚ, Cyta και μείωση υπαλλήλων σε ΡΙΚ και Κυπριακές αερογραμμές. Λογικά η Κυπριακές αερογραμμές είτε θα κλείσουν είτε θα πρέπει να πουληθούν.

3. Επίσπευση της διαδικασίας δημιουργίας ΔΗΜΟΣΙΑΣ εταιρείας φυσικού αεριου και πώλησης της σε ξένα συμφέροντα για να πιάσουμε οτι μας δώσουν.

4 Πλήρης παγοποίηση προσληψης δημοσίων υπαλλήλων και παγοποιήσης μισθών για καμπόσα χρόνια.

5. Το υπουργείο οικονομικών θα γίνει μαριονέτα της Τροικάς η οποία θα έχει πλήρης έλεγχο των αποφάσεων του.Ολα τα υπόλοιπα υπουργεία θα πρέπει να λογοδοτούν στην Τροικα πρίν κάνουν κάποια δαπάνη.Το Ιδιο και οι τράπεζες (κύπρου -Λαική)
6. Ο συνεργατισμός δεν θα μεινει ανεξάρτητος, πολλές ΣΠΕ ειτε θα σμίξουν είτε θα κλεισουν.

7. Οι τράπεζες θα αλλάξουν μορφή,θα μειωθεί το μέγεθος τους(στο εξωτερικο) και θα απολυθούν υπαλλήλοι. (πρώτα στο εξωτερικό)

Όλά τα πιο πάνω εννούσα οταν έλεγα οτι θα χαθεί Κυριαρχία. Επιμένω οτι η ανεργία τον Νοεμβριο-Δεκέμβριο θα είναι 12%+.

Δέν είμαστε στον πάτο, έχουμε απλά ξεκινήσει την διαδικασία ανώμαλης προσγείωσης εδώ και 3 χρόνια, τώρα το καταλάβαμε που κοντευουμε τον πάτο. Ο Πάτος θα είναι εκεί που οι τράπεζες θα σταματήσουν να χρειάζονται κεφάλαια και οταν το κράτος θα έχει πρωτογενές πλεονασμα. Οσο πιο γρήγορα γίνουν ολα τα πιο πάνω , τοσο πιο γρήγορα θα τελειώσουμε με την κρίση στην Κύπρο.

Χρονικά ο πάτος θα εξαρτηθεί τι θα γίνει με την Ελλάδα η οποία δεν θα τα καταφέρει να γυρίσει ουτε και με το τέλος του δευτερου μνημονίου. Θα εξαντληθούν τα κεφαλαια του δευτέρου μνημονίου (130 δις ) και η Ελλάδα θα έχει ακομα μεγάλα ελλειματα…..άρα οι τράπεζες μας θα έχουν πολλές ζημιες ακομα απο Ελλάδα…..(υπολογιζω ακόμα 5 δις) Δέν ειναι τυχαίο που οι Ευρωπαιοι μας συμβούλευσαν να πάρουμε βοήθεια 10 δις , οι αριθμοί δεν ειναι τυχαίοι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου