Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Εισηγήσεις......

  1. ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
  2. Η Κύπρος έχει περιέλθει σε τραγική κατάσταση, τα πράγματα θα γίνουν πιο δύσκολα στούς επόμενους μήνες. Το φαγοπότι τελείωσε, για 10 χρόνια κάναμε εγκλήματικά όλοι, Κράτος,τράπεζες , ιδιωτικός τομέας. Οδηγήσαμε μια χώρα στην οικονομική καταστροφή , σε ρεζιλεμα διεθνώς. Η Κύπρος ευκολα θα μπορούσε να είναι ένα μεγάλο Μονακό αντί να είμαστε Μονακό , είμαστε ένα χρεωκοπιμένο και μοιρασμένο κράτος.Οσο ευκολα και προβλέψιμα διαλύσαμε την οικονομικά την Κύπρο τόσο έυκολα και προβλέψιμα μπορούμε να την οδηγήσουμε έξω απο την κρίση. Τώρα που όλα πλέον είναι στο τραπέζι, τώρα που αρχίσαμε να βλέπουμε τον πάτο πρέπει να προετοιμάζομαστε, να σχεδιάσουμε την ανάκαμψη, πρέπει να κάνουμε εκείνες τις διωρθωτικές κινήσεις που πρέπει να για ξεκινήσει η ανάκαμψης. Εάν συνεχίζουμε να μην κάνουμε τίποτα θα παραμέινουμε πατωμένοι για πολλά χρόνια ακόμα…..
  3. Εισηγήσεις.
  4. ΚΡΑΤΟΣ
  5. το κράτος πρέπει να ΜΗΝ έχει καθόλου έλλειμα το 2013. φέτος το έλλειμα τα είναι 750 εκ ευρώ.
    - μείωση μη παραγωγικών δαπανών και σπατάλων
    - μείωση μισθών υψηλώβαθμων δημοσιων υπαλλήλων. Οχι μειώσεις σε δημοσιούς υπαλλήλους με μισθούς κάτω των 2000 ευρω.
    - Μειωση ζημιών σε ΡΙΚ ,Κυπριακές αερογραμμες , ΑΗΚ κλπ έτσι ώστε να ,μην χρειάζετε το κράτος 100 εκ κάθε έτος
    -Αυξηση ΦΠΑ στη εστιάση απο 8% στο 10% .
    - ΟΧΙ αυξήσεις σε φορολογίες.
    - κατάργηση στις πολλαπλές συντάξεις
    - φορολογική αμνηστια
  6. Πολλά άλλα μέτρα τα οποια θα υποβάλει η τροικα. ΟΧΙ αυξήσεις στις φορολογιες , οχι μείωση στο αφορολογητο εισοδημα
  7. ΤΡΑΠΕΖΕΣ
  8. Οι τράπεζες επισπευσαν την χρεωκοπια της Κυπριακής δημοκρατιας. Οι τράπεζες θα οδηγήσουν το κράτος σε ψηλοτερο δανεισμό με τα κεφάλαια που θα αναγκαστει το κράτος να τους δώσει. Οι τράπεζες θα χρειαστούν και άλλα κεφάλαια σιγουρα…..
  9. ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
  10. - οι τράπεζες πρέπει να μειώσουν το μέγεθος τους , οχι επιδή το να ειναι μεγάλες ειναι λάθος αλλά επιδή η ποιοτητα των περιουσιακών τους στοιχείων ειναι δέν ειναι καλή . έχουν πολλές ζημιογονες θυγατρικές στο εξωτερικό ενώ έχουν τεράστια έκθεση στην Ελλάδα η οποία ΔΕΝ θα βγεί απο την κρίση σύντομα.
    - πώληση ολων των ζημιογονων θυγατρικών
    - Να χωριστούν σε καλές και κακές τράπεζες , να μοιραστούν στα 2, οι εργασιες στην Ελλάδα να δοθούν στο ΕΤΧΣ. Με αυτον τον τρόπο θα χρειαστούν λιγοτερα κεφάλαια στο μέλλον.
    -Οσες τράπεζες γίνουν κρατικές να μειωθούν οι μισθοί των αξιωματούχων τους σε κλιμακες του κράτους. Δέν μπορεί τραπεζιτες που χρεωκοπησαν ένα κράτος να αμοιβονται με 400 εως 600 ,000 ευρω τον χρονο.
  11. - Να γίνουν συγχωνευσεις τραπεζών να αποκτήσουν οικονομίες κλιμακος να έχουν περισσοτερα κέρδη έτσι ώστε βελτιώνονται τα κεφάλαια τους και κατεπέκταση η χρηματιστηριακή τους αξια.
  12. - Οσο και εάν είναι αδικο και σκληρό αυτο το μέτρο, και οταν θα γινουν ολα τα πιο πάνω , πρέπει να μετατραπούν ολα τα contigent convertible bonds των τραπεζών σε μετοχές η να υποστούν κούρεμα.
    - ο Οργανισμος χρηματοδοτήσεως στέγης να γινει κανονική τράπεζα μεσω της οποιας να χρηματοδοτούνται στεγαστικά δάνεια και δάνεια προς μικροεπειχηρήσεις. Πρέπει να ξεκινήσει η ρευστοτητα να κινήτε μέσα στην αγορά…..
    Οι τράπεζες ειναι τριγωνα των βερμούδων , οσα κεφάλαια και να πιάσουν τωρα απο το κράτος δεν θα μπορέσουν να διοχετευσουν ικανοποιητική ρευστοτητα μέσα στην οικονομια……η οικονομια λογο έλλειψης ρευστοτητας μπαινει σε μεγαλύτερη υφεση….
  13. Πραγματική Οικονομια
  14. -πρέπει να υπάρχει ρευστοτητα στην αγορά, τώρα δεν υπάρχει, ένα μέτρο ειναι να αξιοποιηθει ο ΟΧΣ οπως λέω πιο πάνω.
    - Κινητρα για ξένες επενδυσεις π.χ να δοθούν αυξημένες κεφαλαιουχικές εκπτώσεις σε νέες αγορές εμπορικών ακινήτων .
    -κινητρα εργοδοτησης ανέργων
  15. Υπάρχουν πολλά άλλα που πρέπει να γίνουν , πρέπει να γίνουν συντομα. Χαθηκε πολύτιμος χρονος, αυτη η κριση δεν θα περάσει απο μονη της. Ερχονται πολύ δυσκολα χρονια……πρέπει να αλλάξουμε ολοκληρη σχεδον την δομη της οικονομιας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου