Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

ΔΝΤ και Κυπρος.......

  1. θα ήθελα επίσης να αναφέρω τα εξής για την περίπτωση της Κύπρου. Η Κύπρος όσο αφορά τα δημόσια οικονομικά είναι σε καλύτερη περίπτωση απο την Ελλάδα. Η Κυπρος  τρέχει με έλλειμα 4% του ΑΕΠ ενώ οταν πήγε στην Ελλάδα το ΔΝΤ βρήκε Ελλειμα 13% του ΑΕΠ. Η Κύπρος έχει λίπος, μπορεί να τα καταφέρει να μειώσει το έλλειμα ευκολα. Θεωρώ οτι η Κύπρος για το ΔΝΤ θα είναι ευκολη υπόθεση και καλή “επενδυση” αφου το ρίσκο του ΔΝΤ θα είναι μικρό ενώ τα οφέλη που θα έχει θα είναι μεγάλα (βλέπε αέριο)
    Ευκολα θα διωρθώσει τις στρεβλώσεις στην οικονομία μας το ΔΝΤ.
  2. Η μεγαλύτερη προκληση για το ΔΝΤ θα είναι οι τράπεζες μας και τα μεγάλα λάθη που κάνανε. Εκει θα χρειαστουν χειρουργικές επεμβάσεις όπως τις ανάφερα πολλές φορες. Σπάσιμο/μειωση μεγέθους, μειώσεις μισθών/ απολύσεις κλπ κλπ
  3. στην Αρχή τα πράγματα θα είναι δυσκολα για πολλούς, μπορούμε ομως να βγούμε απο αυτή την κατάσταση εάν γίνουν οι σωστές κινήσεις (και θα γίνουν) , το λυπηρό ειναι οτι χάθηκαν πολλά, μαζι με την αξιοπρέπεια μας θα χαθούν πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία,,,,,,,,οτι σπείραμε θα θερίσουμε, θα πάρουμε αυτά που μας αξίζουν τα υπόλοιπα θα τα πάρουν άλλοι……….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου