Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Το επόμενο στάδιο, Ο πάτος,,,,,,

  1. To επόμενο στάδιο…..
  2. Η Κύπρος πτώχευσε. Πτώχευσε επιδή το κράτος υπολόγιζε οτι η κρίση θα μας προσπεράσει και επιδή δεν κατάλαβε την πραγματική φύση και σοβαρότητα αυτού του οικονομικού κύκλου και συνεχίζει να έχει μεγάλα ελλείματα. Η Κύπρος πτώχευσε επιδή πτώχευσαν οι τράπεζες της και θα αναγκαστεί να τους δώσει κεφάλαια. Αυτά είναι δεδομένα πλέον, αυτά θα συμβούν σίγουρα. Οταν οι τράπεζες θα χρειαστούν ξανά κεφάλαια εκεί θα είναι ο πάτος. Τουλάχιστον προσωρινός πάτος. Ο πάτος θα είναι στους επόμενους 12 μήνες. Αυτά δεν αλλάζουν, η πορεία είναι δεδομένη ..θα χάσουν οι μέτοχοι των τραπεζών ολα σχεδόν τα λεφτά τους ενώ οι κατοχοι ομολόγων θα χάσουν μεγάλο μέρος των κεφαλαίων τους. Οσο και εάν οι δευτεροι δικαιολογημένα φωνάζουν τις τελευταίες μέρες, δυστηχώς το κούρεμα των τραπεζικών ομολογων θα είναι μέρος της λύσης των προβλημάτων του τραπεζικού συστήματος , οχι μονον στην Κύπρο αλλά και στις άλλες ευρωπαικές χώρες που έχουν προβληματα οι τράπεζες τους . Δέν θα πληρώσουν οι φορολογούμενοι πολίτες ολα τα σπασμένα.Η ανεργία θα ανέβει και άλλο, πολλές επειχηρήσεις θα πτωχευσουν…αυτά όλα είναι πλέον δεδομένα……
  3. Τώρα που ολα οσα έλεγα εδώ και μήνες είναι πλέον εδώ, η μάλλον έχουν συμβεί η θα συμβούν σίγουρα και είναι πλέον εμφανές σε όλους μας οτι πτωχευσαμε, θα ξεκινήσω να είμαι πιο αισιόδοξος. Μετά την πτώχευση δεν μπορούμε να ειμαστε πιο απαισιόδοξοι, δεν υπάρχει χειρότερο στάδιο απο την πτώχευση , εκεί είναι ο πάτος.
  4. Η Κύπρος, με τον ίδιο ευκολο, απλό,προβλεψιμο τρόπο που πτώχευσε , με τον ίδιο ευκολο και προβλέψιμο τρόπο μπορεί να βγεί απο αυτήν την κρίση (η οποία θα μεγαλώσει οταν θα ειμαστε πάτο) φτάνει να γίνουν εκείνες οι ενέργειες που πρέπει .Η Κύπρος μπορεί να γίνει η χώρα παράδειγμα όπου μια τοσο μεγάλη κρίση ξεπεράστηκε σε συντομο χρονικό διαστημα . (σε αντίθεση με την Ελλάδα)
  5. Εάν δέν γίνουν οι σωστές ενέργειες το συντομότερο δυνατο θα γίνουμε ομηροι των δανειστών μας για πολλά χρόνια και θα πουλήσουμε κυριαρχια για ψιχουλα ενώ ο Κυπριακός λαος θα οδηγηθει σε εξαθλίωση…..
  6. Κάποιες εισηγήσεις έχω κάνει στο παρελθον, στις επομενες μέρες στο επομενο μου άρθρο, θα γράψω συγκεκριμένες ενέργειες/μέτρα που πρέπει να παρθούν το συντομότερο δυνατο……

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου