Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

H Ελλάδα έκανε την Ευρώπη να παραμιλά , σήμερα η Lagarde,...

επικεφαλής του ΔΝΤ δήλωσε η χρεωκοπία της Ελλαδος δεν συνιστά επιλογή. Νωρίτερα ο Blanchard ανώτατος αξιοματουχος του ΔΝΤ έκανε έκκληση προς την ΕΕ να προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο χρεωκοπίας της ΕΕ.  Οι S & P  απειλά οτι θα θέσει την Ελλάδα σε καθεστώς χρεωκοπίας το πρώτο εξάμηνο φέτος.   Το Eurogroup δεν αποδέκτηκε ακόμα ολους τους όρους του κουρέματος του ελληνικού χρεους (το επιτόκιο των νέων ομολόγων) και δόθηκε παράταση εως στις 13-2-2012 ενώ στις 20-3-2012 λήγει Ελληνικό ομόλογο πέραν των 10 δις και δεν υπάρχουν ακόμα τα κεφάλαια να πληρωθούν.

Οι τράπεζες ζητούν επιτόκια στα νέα ομόλογα πέραν του 4%  ενώ η Γερμανία και το ΔΝΤ επιμένουν οτι το επιτόκιο πρέπει να είναι κάτω απο 4% επιδή   με ψηλό επιτόκια η Ελλάδα δεν θα μπορεί να ανταπεξέλθει και πάλι στις υποχρεώσεις της και ισος ξαναχρειαστεί κούρεμα.....(συμφωνώ με Γερμανία )   Εάν δεν συμφωνήσουν όλοι στους νέους όρους (επιδή μάλλον θα περάσουν οι όροι της Γερμανίας)   τότε θα μάλλον ενεργοποιηθουν οι ρήτρες συλλογικής δράσης και θα επιβληθούν οι όροι σε όλα τα ομόλογα ( και αυτό ισος να ισχύσει και στα ομόλογα που  κρατά η ΕΚΤ)  , αυτό μάλλον θα είναι πιστωτικό γεγονός (άρα χρεωκοπία) και μάλλον θα πληρωθούν τα CDS.

Τα Hedge funds απειλούν με αγωγές εαν γίνει  κούρεμα επιδή αλλάζουν οι αρχικοί οροι εκδοσης των ομολόγων .......

Οι Ελλάδα κατάφερε να κάνει ολη την Ευρώπη να παραμιλά, Η Ευρώπη κινδυνέυει να διχαστεί για το πρόβλημα της Ελλάδας,  ένα πρόβλημα το οποίο η Ελλάδα κατάφερε να καμουφλάρει οταν γινόταν μέλος της Ευροζώνης και τώρα το πρόβλημα της έγινε Ευρωπαικό. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα πρέπει να προβληματιστούν και να βελτιώσουν τα οικονομικά των χωρών τους  πριν να είναι αργά και για αυτούς,   η Ιταλία , το βέλγιο, η Ισπανία βρισκονται σε επικύνδινα επίπεδα.......

Η Ευρωπιακή Ενωση(επιτροπή)  πρέπει  να είναι πιο προσεκτική και πιο αυστηρή με τα ελλείματα των χωρών της Ευροζώνης, γιατί να επιτρέπουν στα κοινοβούλια των χωρών να εγκρινουν ελλειματικούς προυπολογισμούς?    Οι προυπολογισμοί των χωρών μελών της ευροζώνης θα έπρεπε να πέρνουν τελική εγκριση απο αρμόδια επιτροπή της ευρωπαικής επιτροπής και αυτό θα έπρεπε να είναι ορος πριν την ένταξη στην Ευροζώνη(ευρο) .   Ο τρόπος λειτουργίας της Ευροζώνης σήμερα είναι λανθασμένος και ειναι θέμα χρόνου ποτε η επόμενη χώρα της Ευροζώνης θα βρεθει στην σημερινή θέση της Ελλάδας  ....

Εκτιμώ οτι η Ελλάδα, δεν θα τα καταφέρει ουτε και με το κούρεμα...και αυτό θα ξεκαθαρίσει φέτος. Μετά το κούρεμα και αφού πλεον θα χαθει η εμπιστοσύνη στα ευρωπαικά ομόλογα και άλλες χώρες δεν θα μπορουν να χρηματοδοτήσουν τον δανεισμό τους και θα ζητήσουν βοήθεια απο τον μηχανισμό.

Ο μηχανισμός θα χρειαστεί και άλλα κεφάλαια αφου 500 δις δεν θα είναι αρκετά......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου