Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Διοικητής και κούρεμα Ελληνικού χρέους......

Σήμερα ο δοιηκητής της Κεντρικής τράπεζας εισηγήθηκε όπως ακυρωθεί το κούρεμα των Ελληνικών ομολόγων.

 Η ευρωπαική νομισματική ένωση τώρα έχει κάποια χαρακτηριστικά ενός Τσίρκου αλλά λειτουργικά είναι χειρότερη απο Τσίρκο. (για παράδειγμα οι θεατές σε ένα τσιρκο πληρώνουν το ίδιο ποσό στην είσοδο ενώ στην Ευρωζώνη υπαρχουν 17 διαφορετικές φορολογίες. Επισης,  στο Τσιρκο υπάρχει η ίδια/κοινή ασφάλεια ενω στην ΕΕ δεν υπάρχει κοινή πολιτική ασφάλειας/στρατου κλπ κλπ
εάν εισακουστεί η συμβουλή του Κύριου Ορφανίδη τότε η νομισματική ένωση θα αποκτήσει κοινά χαρακτηριστικά με τον Ελληνικό Καραγκιόζη παρά με ένα Τσιρκο που είναι σήμερα……

Τι θα γίνει η Ελλάδα εαν ακυρωθεί το κούρεμα? να έχει δάνεια 160% του ΑΕΠ?? πώς θα μπόορέσει να ξεπληρώσει τόσο δανεισμό??

Αυτό που πρέπει να γίνει ειναι να ΧΑΣΟΥΝ ΟΛΟΙ 25% και οχι 50% οι ιδιώτες,,,,να χάσει και η ΕΚΤ ….25% σε ολο το χρεος ειναι 90 δις…..50% στους ιδιώτες είναι 50 δις…….αλλά κτυπιούνται οι τράπεζες και τα γνωστα ντομινο προβλήματα,,,,,,,άρα 25% ΟΛΟΙ .

Κύριε Ορφανίδη αυτό που εισηγήστε είναι το ιδιο με το να ζητά ενας τζογαδόρος τα λεφτα του πίσω απο το Καζινο στο τέλος της Νύκτας….δεν γίνετε…..οι τράπεζες μας ήθελαν να κερδοσκοπήσουν αγοράζοντας Ελληνικά ομόλογα, πρέπει να πληρώσουν ενα τίμημα, το ιδιο ομως να πληρώσουν όλοι, και η ΕΚΤ και το ΔΝΤ,,,,,σε ολους κούρεμα……η Ιδεα της ΕΕ δεν είναι ολοι ισοι και ολοι για ενα και ενας για όλους?????????ισονομία έτσι?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου