Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Επιτόκια......

"Η τελευταία τηλεφωνική έρευνα μεταξύ των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων δείχνει την ανοδική πορεία των επιτοκίων και αναδεικνύει τις διαφορετικές στρατηγικές που ακολουθούν τα τραπεζικά επιτελεία για διατήρηση της ρευστότητας τους.Για γραμμάτια €100 χιλ. οι τράπεζες προσφέρουν πλέον επιτόκιο που πλησιάζει το 5%, πριν τη διαπραγμάτευση.”

το πιό πάνω είναι απο άρθρο του Stockwatch. Το πρόβλημα των τραπεζών είναι μεγάλο και είναι αναγκασμένες να δίνουν ψηλά επιτόκια για να βελτιώσουν την ρευστότητα τους με αποτέλεσμα να έχουν ψηλά επιτοκια στά δάνεια. Αυτό δημιουργά μεγάλο πρόβλημα στην πραγματική οικονομία την οποία οδηγούν οι τράπεζες σε μεγαλύτερη ύφεση,,,αυτό θα έχει ώς αποτέλεσμα μεγαλύτερες ζημίες για τις τράπεζες , ο Φάυλος Κύκλος (death spiral) αύξηση ανεργίας, χρεωκοπίες κλπ κλπ κλπ

Τώρα οι τράπεζες πρέπει να κάνουν και αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου , μεγαλύτερη πίεση στην ρευστότητα της αγοράς…….

Αυτό που γίνετε τώρα είναι το αντίθετο απο οτι ‘επρεπε να γίνετε, τώρα τα επιτόκια έπρεπε να είναι χαμηλά και να υπάρχει ρευστότητα στην αγορά. Η Κεντρική τράπεζα της Κύπρου φέρει τεράστια ευθήνη για την τραγική κατάσταση που βρίσκονται σήμερα οι Κυπριακές τράπεζες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου