Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Φυσικό αέριο και ειδικός λογαριασμός......

  1. Σύμφωνα με το Reuters, ο ολλανδός υπουργός είπε ότι τα έσοδα από το φυσικό αέριο θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να εξυπηρετήσουν το κυπριακό χρέος μέσω ενός ειδικού λογαριασμού.”
  2. απόσπασμα απο σημερινό άρθρο του stockwatch. Εδώ και μήνες αναφέρω οτι θα μας ζητήσουν να δημιουργηθεί ένα ταμείο όπου θα πηγαινουν τα εισοδήματα απο το φυσικό αέριο. Πρώτα θα πληρώνονται οι πιστωτές μας (Τροικα) και μετά να μεταφέρονται τα υπολοιπα στο γενικο λογιστήριο….
  3. Ο Ιούνιος οπου λήγουν 1.5 δις ομολογα πλησιαζει….ο γκρεμός είναι μόνον σε 4 μήνες.
  4. πρίν απο λίγες μέρες άκουσα τον προεδρο των Βιομηχάνων να λέει οτι η “μονη ρεαλιστική προταση που έχουμε μπροστά μας για να εξέλθουμε απο την ΚΡΙΣΗ ειναι η υπογραφή του μνημονιου με την Τροικα”
  5. Οταν ο πρόεδρος των Βιομηχάνων κάνει τέτεοιες δηλώσεις που δείχνει οτι ΔΕΝ κατάλαβε ούτε αυτός την φύση αυτής της κρίσης ΔΕΝ έχουμε σωτηρία……τετέλεσθεν…..
  6. Το έγραψα πολλές φορές , οι θεωρίες τελείωσαν , δεν μπορούν να βοηθήσουν, κυβερνούν οι ψυχροί αριθμοί. το κράτος έχει ελλείματα, ο ιδωτικος τομές ειναι υπερχεωμένος με κόστος κεφαλαίου 10% , οι τράπεζες δέν έχουν ρευστότητα….το κοστος ενέργειας είναι πολύ ψηλο ….ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.
  7. Η Κύπρος καταστρέφετε κάθε μέρα ,τίποτα δέν κάναμε σωστό ακομα….ακόμα δέν κάναμε ούτε ένα βήμα, τίποτα δέν κάναμε…χαμηλώσαμε το κόστος ενέργειας για τις επειχηρήσεις? μειώσαμε το κοστος δανεισμού για τις επειχηρήσεις? δώσαμε κίνιτρα η άλλη βοήθεια κρατική οπως εγγυήσεις σε νέους να δημιουργήσουν νέες επειχηρήσεις και άρα νεες θέσεις εργασίας? ΤΙΠΟΤΑ ΤΙΠΟΤΑ ΤΙΠΟΤΑ
  8. το μονον που κάναμε ειναι να αυξήσουμε φόρους!!! αυτή ειναι η λύση να βγούμε απο την κριση???
  9. η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ θα κτυπηθει, ειμαστε σε σπιραλ, το ΑΕΠ θα μειωθει….το κρατικο έλλειμα ΔΕΝ θα μειώνετε……
  10. Καληνύκτα σας και ΟΝΕΙΡΑ γλυκά σε όλους….
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου