Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Κούρεμα Κυπριακών καταθέσεων?


  1. Αγαπητέ Επιλήσμων
    Αυτό που εννούσα με το “εμεις” είναι εμεις στην Κύπρο….. φέραμε ένα ξένο οικο να μας αξιολογήσει τις τράπεζες μας. Δέν έπρεπε να γίνει αυτό ούτε απο την Πλακροκ ούτε απο την Πιμκο. Σωστά ομως αναφέρεις οτι η Τροικα μάλλον θα το ζητούσε ούτος η αλλιος. Εγινε ομως αυτο που φοβόμουν και το υπολογισα μήνες πριν. Επαναλαμβάνω για ακομα μια φορά την θέση μου οτι οι αυξήσεις των κεφαλαιών των τραπεζών θα έπρεπε να γινουν σε οριζοντα 5 έτη και σταδιακά και ΟΧΙ άμεσα οπως πάμε τώρα να κάνουμε και να φορτώσουμε το Κράτος και κατεπέκταση τους Κυπριους φορολογούμενους /Κυπριακή οικονομια ένα μεγάλο φορτιο……Τα εποπτικά πρέπει να πάνε 1% πάνω κάθε έτος για 5 χρονια. Ειμαι σιγουρος οτι γνωριζεις την θέση μου.
    Οσο αφορά τον διορισμό της Πλακροκ να αξιολογήσει την Πιμκο είναι η αποδειξη οτι δέν ξέρουμε τι μας γίνεται. Υπολογίζω οτι οταν μιλάνε μεταξύ τους γελάνε τα στελέχη και των 2 ετερειών μαζι μας αφού μας τα πήρανε κανονικα και οι 2.
    Δέν επαναλαμβάνω δηλώσεις κανενός. Επαναλαμβάνω συνεχώς δικές μου θέσεις .
    Σήμερα άκουσα οτι οι Financial times δημοσιευσαν μια ιδέα ευρωπαιών τεχνοκρατών να κουρευτουνε οι καταθέσεις στην Κυπρο. Μια αστεία και απαράδεκτη ιδεα, η οποία εμπιπτει στο ιδιο παιχνιδι που παιζετε εις βάρος μας τις τελευταιες εβδομάδες και ειναι συνέχεια των δηλώσεων περι ξεπλυματος χρήματος στην Κυπρο . Ολα αυτά γινονται για να πιεστει και άλλο το τραπεζικό μας σύστημα, να πιεστει το κράτος και να κάνει υποχωρήσεις σε σχέση με κυριαρχικά δικαιώματα στην υπογραφή του μνημονιου. Μιλουσα οτι θα μας έφερναν σε δυσκολη θέση πριν απο μήνες. Ξαναεπαναλαμβάνω τις ανησυχιες μου για τα ομολογα που λήγουν τον Ιούνιο του 2013. Θα καθυστερήσει η Τροικα να έρθει να συζητήσει μαζι μας το μνημονιο και την Βοήθεια προς εμάς για να μας φέρουν πολυ κοντά σε στάση πληρωμών/πτώχευσης έτσι ώστε να υπογράψουμε ένα οδηνηρο μνημόνιο. Στο μνημόνιο θα ζητήσουν τα έσοδα απο το φυσικο αέριο να πηγαινουν σε ένα ειδικο λογαριασμο , να πληρώνονται οι τοκοι και οι δοσεις των δανειών και μετά οτι μεινει να πηγαινει στο γενικο λογιστηριο.
    Επισης, στους επομενους μήνες θα μας ζητήσουν να πουλήσουμε ΑΗΚ/ΑΤΗΚ και εμεις θα δεκτουμε διοτι δεν θα έχουμε άλλη επιλογη. Θα ειναι ορος πριν αποδεσμευονται κονδυλια για να πληρώνονται ομολογα που λήγουν. Κάθε φορα που θα παιρνουμε μια δοση θα δινουμε κατι,
    Πριν αρχισουμε να έχουμε εισοδήματα απο το φυσικο αέριο θα έχουμε χάσει τον έλεγχο καλών κυπριακών εταιρειων και των τραπεζών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου