Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Yποβάθμιση Moodys σε σκουπίδια....

  1. Αναφέρω συνεχώς εδώ και 1 μήνα οτι θα μας κάνουν σκουπίδια και οι Μοodys, μας κάνανε σήμερα, ακολουθά μέρος του άρθρου του STockwatch.
  2. Οι Μoodys  δεν αναφέρουν το γεγονος οτι ειναι πιθανον οι τράπεζες μας να ξαναχρειαστούν κεφάλαια τέλος του έτους και οτι ακόμα δεν έχουν διαγράψει ολες τις ζημίες….
  3. Κύριε Σαρρή δέν ειναι ανάγκη να βγαινετε συνέχεια να λέτε για πιθανούς αγοραστές κλπ κλπ κλπ , εάν έχετε κάτι σοβαρό πρέπει να το ανακοινώσετε η μην κάνετε συνέχεια δηλώσεις διοτι μπορει να παρεξηγηθήτε οτι επηρεάζετε την αγορά………και ένα τελευταίο …γιατι έκδοση νέων μετοχών προς τους ξένους? γιατι οχι προτερεοτητα πρώτα οι μέτοχοι και να πιάσουν απο το πάτωμα???? γιατί dillution???
  4. Ο οίκος παραθέτει ως βασικούς λόγους για τη σημερινή υποβάθμιση:
  5. 1. Τον αυξημένο κίνδυνο ότι η κυπριακή κυβέρνηση θα χρειαστεί να προσφέρει χρηματοοικονομική βοήθεια στις τράπεζες λόγω της έκθεσης τους στην ελληνική κυβέρνηση και οικονομία, και τις συνέπειες που θα έχει αυτή η βοήθεια στα δημόσια οικονομικά.
  6. 2. Την πιθανή επίδραση των ανησυχιών για τον τραπεζικό κλάδο στην εμπιστοσύνη της αγοράς, όπως και την ευρύτερη αβεβαιότητα για την οικονομία και τη βιωσιμότητα της ευρωζώνης.
  7. Οι Moody’s εκτιμούν ότι η Κύπρος θα συνεχίσει να είναι αποκλεισμένη από τις διεθνείς αγορές με πιθανότητα περαιτέρω επιδείνωσης της χρηματοδότησης για το κράτος και τις τράπεζες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου