Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

μεγάλο τραπεζικό σύστημα .......

  1. Ενα μεγάλο τραπεζικο σύστημα σε μια οικονομία δέν ειναι λάθος, το πρόβλημα δημιουργηται απο κακή διαχείρηση….΄ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΕ ΘΕΜΑ να έχει λάθος ένα μεγάλο τραπεζικό σύστημα
  2. Μεγάλες τράπεζες = περισσοτερες θέσεις εργασιας, περισσότερα μερισματα για μετόχους, περισσοτερο φορος για το κράτος, αυξηση ΑΕΠ , βασικά οι τράπεζες ενεργούν ώς εξαγωγικές βιομηχανίες φέρνουν πλούτο στην χώρα έδρα τους…..δίνουν ρευστότητα στην οικονομία δημιουργούν ανάπτυξη κλπ κλπ κλπ (ολα αυτά απο ανάπτυξη στο εξωτερικο)
  3. το θέμα ειναι να κάνουν σωστές επιλογές, να μην υπάρχει κακοδιαχειρηση κλπ κλπ κλπ οπως κάνανε οι 2 μεγάλες τράπεζες μας….διοτι τότε γυρίζει μπούμερακ,,,,,οπως γίνετε τώρα οπου οι τράπεζες “σκοτώνουν” την οικονομία με τα ψηλα επιτοκια και την έλλειψη ρευστότητας…….
  4. και επιδή ακόμα δεν καταλάβαμε τις επιπτώσεις θα έχουμε στα επομενα 2 χρόνια απο τα λάθη που έγιναν θα μας “κακοφανεί¨” το ξύλο που θα φάμε……..
  5. παρεπιπτώντος, πλησιάζει το στάδιο οπου θα σφακτούν οι μέτοχοι ……θα γίνουν diluted με εκδοσεις προς τρίτους(βλέπε Λαικη) , μετά reverse splits etc etc και λογικα τέλος του 2012 καινούργιες εκδοσεις αφου θα ξαναχρειστούν κεφάλαια…….
  6. Οταν οι τράπεζες βρεθούν σε ξένα χέρια θα ξεκινήσει το επόμενο στάδιο το οποίο θα ειναι μειώσεις μισθών, μετά απολύσεις, συνχωνέυσεις τραπεζών διοτι η Κύπρος ειναι μικρή για τοσα πολλά καταστήματα………
  7. Ολα θα τα διορθώσει η αγορά….η οποία διορθώνει πάντα ολες τις στρεβλώσεις…..οπως διορθωσε την φουσκα του χρηματιστηριου του 1999, οπως διορθώνει την φουσκα των ακινήτων του 2005-2007, οπως διωρθώνει την φούσκα του δανεισμου, έτσι θα διορθώσει και την ανικανοτητα και κακοδιαχείρηση των Κυπριακών τραπεζών του 2006-2010, η οποία σε λίγα χρονια θα ειναι γραμμένη και γνωστή ως η μεγαλύτερη καταστροφή/φαγοποτι στην Ιστορια της κυπριακής οικονομιας/τραπεζών.
  8. Η αποφάσεις και οι κινήσεις των 2 Κυπριακών τραπεζών την περιοδο 2006-2010……θα πρέπει να διδάσκονται σε πανεπιστήμια ως παραδείγματα προς αποφυγή μαζι με τς AIG, lehman, Enron,Kaupthing, bear sterns, fanie mae, τις Ιρλανδικες……η Λαική ειδικά προσφέρετε για μεταπτυχιακό……με θέμα “how to create a bubble using another bubble” η με θέμα ” steps 1-3 , how to vanish shareholders value”
  9. Για όλα σχεδόν τα κακά που βρήκε το τραπεζικό μας σύστημα και κατεπέκταση την οικονομία μας δεν φταίνε μόνον οι διοικήσεις που τα δημιούργησαν αλλά και πολλοι άλλοι οι οποίοι με την σιωπή μας αφήσαμε τα πράγματα να φτάσουν στο τέλος….τα βλέπαμε αλλά δεν είχαμε τα κοτσια να μιλήσουμε , θέλουμε να αποκαλούμε τους εαυτους μας χρηματιστές/ αναλυτές , και αφήσαμε να μας κλέβουν μπροστά στα μάτια μας, τα συζητούσαμε πολλές φορές μεταξύ μας , κανένας δεν τόλμησε να τα γράψει στον τύπο , να μιλήσουμε στις γενικές συνελέυσεις, ειμαστε δειλοι, δέν ενημερώσαμε εγκαιρα τους μετόχους, θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε να υπάρξουν λιγότερες ζημίες, ….
  10. όταν βλέπουμε να κλεβουν το σπίτι του γείτονα μας και δεν καλούμε αστυνομία,είμαστε συνένοχοι………..τι κάναμε? τιποτα…..στειλαμε ποτέ κάποια επιστολή στην Κεντρική τράπεζα?????? ποτέ…….ενημερώσαμε ποτέ τις αρχές του ΧΑΚ? ποτέ,,,,,,,αυτος ειναι και ένας λόγος που γράφω επώνημα, νιώθω άσχημα για αυτά που βλέπουμε τώρα με τις τράπεζες μας , τα βλέπαμε το 2006( εξαγορές φουσκων λαικης και ανάποδη εξαγορά Λαικης ) αλλά δεν μιλούσαμε……βλέπαμε τις φούσκες που αγοράζονταν αλλά δεν κάναμε τιποτα………..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου