Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Eισήγηση πρός κράτος και τράπεζες....

1. Το κράτος να κάνει δάνειο απο ΤΧΣ και να εξαγοραστούν ολα τα κυπριακά ομόλογα απο τις τράπεζες ( 3.5 δις) ,με αυτή την κίνηση ,  δεν αυξάνετε το δημόσιο χρέος, αυξάνετε η ρευστότητα των τραπεζών και φευγει απο τις τράπεζες το ρισκο για ζημίες απο τα κυπριακά ομόλογα.

2. Να δοθούν όλα τα ελληνικά ομόλογα σε θυγατρικές τών τραπεζών στην ελλάδα, οι οποίες μετά θα πιάσουν βοήθεια απο το ελληνικό ΤΧΣ και να δώσουν μετοχές ανευ ψήφου, εξαγοράσιμες σε 3 χρόνια ……

κατάστρεψαν τους μετόχους τους οι κυπριακές τράπεζες….

και πάλι πτώση σήμερα οι κυπριακές τράπεζες ενώ οι ελληνικές κρατούν τα κέρδη τους των πρόσφατων ημερών ………

μετά το κούρεμα στην Ελλάδα οίκοι αξιολόγησεις μάλλον θα κάνουν την Ελλάδα πτωχευσας -D -default ,( θα πληρωθούν και τα CDS) μετά και όταν ολοκληρωθεί η ανταλλαγή των ομολόγων οι οίκοι μάλλον θα αναβαθμίσουν την Ελλάδα εως και Β.
εμείς τι βαθμολογία θα έχουμε??
υπάρχει ακόμα ένα θέμα με τα ελληνικά ομόλογα…….οι ζημίες απο τα ομόλογα μεταφέρονται στα επόμενα χρόνια για φορολοαπαλλαγή? εγώ λέω αυτό πρέπει να γίνει…όμως δεν ειναι άδικο να χάνει η κυπριακή δημοκρατία?     Καλύτερη  επιλογή είναι  να δοθούν  τα ομόλογα στις ελληνικές θυγατρικές , να πιάσουν την βοήθεια οπως την περιγράφω πιο πάνω,, και να πιάσουν φοροαπαλαγή απο το Ελληνικό κράτος για τα επόμενα χρόνια οπως συζητούν τώρα στην Ελλάδα, άρα η ζημία θα είναι τουλάχιστον 10% λιγότερη……..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου