Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Αποτελέσματα Λαικής 2011

Εχω δεί τα αποτελέσματα της Λαικής, είναι ένα έργο τρόμου,είμαι στο επάγγελμα 12 χρόνια, πρώτη φορά είδα τοσο μεγάλη τραγωδία., τραγωδίες και φούσκες είχαμε κατα καιρούς πολλές , σαν τη Λαική καμιά. Χάθηκαν τεράστια ποσά, θα χαθούν και άλλλα. Χαθηκαν για πάντα τα λεφτα των επενδυτών, αυτών που αγόρασαν στα 3-4 ευρω. Τίποτα δεν κάναμε να βοηθηθούν οι Μέτοχοι, τώρα περιμένουμε να τελειώσει η σφαγή των επενδυτών με ένα τεράστιο dillution αφού μάλλον θα δοθουν μετοχές σε ενδιαφερόμενους ξένους επενδυτές. Θα θυσιαστούν οι μέτοχοι για να σωθεί το Μαγαζι. Φώναζα για Κυπριακο ταμείο χρηματωπιστωτικής σταθεροτητας….ΤΙΠΟΤΑ. Να σωθούν οι τράπεζες με λεφτα του ταμειου με μετοχές εξαγοράσιμες για να σωθούν και οι μέτοχοι. ΤΙΠΟΤΑ. Γιατί να δεκτούμε την απόφαση της ΕΑΤ για αυξήσεις κεφαλαιων τώρα? ΤΙΠΟΤΑ δεν κάναμε για αυτό το θέμα….
Ολοταχώς προς σφαγή οι μετοχοι οπως στην Σιωπή των Αμνών, (silence of the lambs) Ο διοικητής θεατής σε ένα έργο τρόμου για το οποίο φέρει τεράστια ευθήνη. Αφησε τον Dr Lecter (αυτον που έφυγε) να σφάξει τα αρνία.
Μεινανε μόνον 800 εκ Ιδια κεφάλαια στην  Λαικη. Σε αυτά υπάρχουν 800 εκ αέρας (υπεραξια) που δέν διαγράφηκε. Τα NPL πήγαν 13.9% και προνοια υπάρχει μονον για το 52% , πρέπει να ανέβει η προνοια κατά 1.5 δις ευρώ τουλάχιστον. Στην Ελλάδα υπάρχουνε ακομα 10 ΔΙΣ δάνεια (ποσα θα χαθούνε απο αυτά? ποσα απο αυτά δοθηκαν σε φούσκες του πρώην?.
Η περίπτωση της Λαικης ειναι απο τις κλασσικές περιπτώσεις οπου το κράτος πρέπει να παρεμβαινει να σώζει οτι σώζετε και να μην αφήνει ένα μεγάλο κομμάτι της Κυπριακής οικονομιας να πουλιέτε σε ξένους…….διοτι ξένοι είταν και οι πρώην και μας ρημάξανε το μαγαζι, σφάξανε τους μετόχους και κατέβηκαν απο το πλοίο όταν το ειδαν να βουλιάζει…….η περίπτωση της Λαικής ειναι απο τις κλασσικές περιπτώσεις οπου χρειάζετε ΘΑΡΡΟΣ, αποφασιστικοτητα να γίνουν εκεινες οι κινήσεις που να σωθούν και να επωφεληθούν ολοι…….ΤΙΠΟΤΑ δεν θα γίνει , ολοι κρύφτηκαν και περιμένουν τον ξένο επενδυτή να έρθει να ολοκληρώσει την σφαγή των μετοχων……..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου