Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Γνωρίζεις πολύ καλά οτι συμφωνώ σχεδόν πάντα με τις τοποθετήσεις σου. Συμφωνώ οτι έπρεπε να διοριστούν ειδικοί στα χρηματοοικονομικά θέματα για να βοηθήσουν το έργο της ερευνητικής επιτροπής. Ομως , διαφωνώ οτι αυτοί οι ειδικοί βρίσκονται στις ακαδημαικές έδρες . Οι ακαδημαικοί ασχολούνται μόνον με θεωρίες και δεν κατέχουν το πρακτικό μέρος των απατών/κομπίνων/παρανομιών που έγιναν με τις τράπεζες μας τα τελευταία χρόνια.

Οι ειδικοί για το θέμα αυτό είναι καμιά 10 αρία χρηματιστές μόνον. 3 καλοί χρηματιστές σε 1 μήνα μπορούν να κάνουν ευκολα ένα πόρισμα με ολα τα σκάνδαλα των τελευταίων έτών…..

Ακαδημαικός είταν και παραμένει και ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, ο οποίος σε μερικούς μήνες έκανε τόσες πολλές μαζεμένες γκάφες που μας κάνουν να τρέμουμε για το μέλλον των τραπεζών μας. Ολα τα λάθη τα έκανε επιδή είταν/ειναι ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΣ.

Θυμήζω μερικες

1. Θα άνοιγε τις τράπεζες μετά την απόφαση για το κούρεμα. Ευτηχώς που τον σταμάτησε η Κυβέρνηση, δεν θα έμεναν καταθέσεις και θα καταρεε το χρηματοπιστωτικό μας σύστημα.

2. Εκανε 5 κατηγορίες μετοχών για την Τράπεζα Κύπρου και τώρα το άλλαξε….
3. Ελεγε οτι τα κακά δάνεια της Λαικής θα έμεναν στην κακή Λαική, μετά τα πήρε στην Κύπρου επιδή δεν του εβγαιναν οι αριθμοί….
4. Πούλησε τα καταστήματα των τραπεζών μας στην Ελλάδα με τεράστιες ζημίες στον ΠΑΤΟ του ΧΑΑ. Βρήκε τον πάτο. ΤΟ ΧΑΑ αρχισε να ανεβαίνει και θα συνεχίσει …..η Ελλάδα ειναι κοντά σε μακροπρόθεσμο γύρισμα…..
5. Δήλωσε σε βουλευτές , μετά απο ερώτηση του Κυριου Αβέρωφ οτι οι Τραπεζες μας ΔΕΝ θα χρειαστούνε άλλα κεφάλαια…..

Σήμερα , 15/10/2013 δηλώνω οτι η Τράπεζα Κύπρου το αργότερο σε 8 μήνες θα χρειαστεί ακομα 2 δις ευρω κεφάλαια και ο Συνεργατισμός ακόμα 1.8 δις.
(Επιδή δεν θα έχει το κράτος μας την πολυτέλεια να δώσει 4 δις σε μερικούς μήνες στο τραπεζικό μας σύστημα θα πρέπει να παρθεί μια απόφαση σύντομα , είτε θα τα βάζει ένα ευρωπαικό ταμείο είτε θα την πληρώσουν οι καταθέτες. Ομως, επιδή μεγάλες τράπεζες στην Ευρώπης π.χ Deutche Bank, χρειάζονται μεγάλα κεφάλαια , μαλλον θα υπάρξει απόφαση να την πληρώσουν οι καταθέτες σε μεγάλο αριθμο Ευρωπαικών χωρών με ένα αφάπαξ ποσοστό -π.χ 10%)

Εισηγούμε το εξής. Να περιμένουμε ακόμα 1 χρόνο διοτι τα εγκληματικά λάθη που έγιναν το 2013 με το τραπεζικό μας σύστημα είναι μεγαλύτερα σε αριθμούς απο τις απάτες/κομπίνες/λάθη που έγιναν τα τελευταια χρόνια , να δούμε όλοι τις επιπτώσεις αυτών των λαθών και μετά να διοριστεί μια επιτροπή απο ειδικούς να κάνουν μια σωστή έκθεση.

Γιατί να βάζουμε επιτροπή να ερευνά λάθη του 2009-2012 και μετά να θέλουμε να βάζουμε άλλη επιτροπή να ερευνά λάθη του 2013??

Υ.Γ, 1. Πώς γίνεται να αποφασίζουμε υποδιερεση (split) των μετοχών της Τράπεζας Κύπρου χωρις την έγκριση Γενικής συνέλευσης?

2. Πως γίνεται μια συγχώνευση 2 μικρών σε παγκοσμιο επίπεδο Τραπεζών να συνεχίζεται για μήνες και να μην έχει ολοκληρωθεί ακόμα?? Bank of America and Bear Stearns 50 φορές πιο μεγάλη συγχώνευση τέλειωσε σε μερικές μέρες……….

3. Τρ. Κύπρου: Εξαγορά του 97,2% της AvtoZAZBank προς €57,9 εκ.

Μαιος 2008, εξαγορά της πιο πάνω Ουκρανικής φούσκας , με ιδια κεφάλαια μονον 16 εκ προς 58εκ ευρω…..τιμή/ιδια κεφάλαια σχεδόν 4 φορές! και αφήσανε αυτον που τους την πούλησε να διοικά την Τράπεζα !
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου