Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Μηχανισμός στήριξης, μια αναμενόμενη εξέλιξη.....

Προσφύγαμε στον Μηχανισμό στήριξης για την Λαική, ο μηχανισμός θα μας δώσει 1.7% δις , 10% του ΑΕΠ μας, δεν μπορούμε να πάρουμε περισσότερα, ΟΛΑ θα πάνε για την Λαική, επιδή η εκδοση κεφαλαίου της θα καλυφθεί μόνον το 20%. Εάν ζητήσουμε και άλλα κεφάλαια απο την Ευρώπη τώρα θα μας φέρουν το ΔΝΤ και μνημόνιο.
Απόλυτη φυσιολογική εξέλιξη η πιο πάνω απο την στιγμή που δεκτήκαμε αυξήσεις κεφαλαίων ύψους 23% του ΑΕΠ μας, λογικό είταν να αποτύχουν…το ένα σφάλμα μετά το άλλο, το ένα εγκλημα μετά το άλλο. Το κράτος χρειάζετε ακόμα 3 δις για τις δικές του ανάγκες εώς τον Μαρτιο του 2013, δηλαδή σε μερικούς μήνες.
Εάν δεκτούμε να έρθει και η ΠΛΑΚΡΟΚ να ελέγξει τις τράπεζες,(άλλο λάθος ) θα χρειαστούνε οι τράπεζες ακόμα 2-3 δις κεφάλαια τα οποία και πάλι θα βάλει το κράτος.
Εάν δέν μας δανείσει τρίτη χώρα 3-5 δις εώς τον Νοεμβριο -Δεκέμβριο, θα πάμε σίγουρα ΔΝΤ και μνημόνιο και θα μας ζητήσουν κυριαρχικά δικαιώματα ΄π.χ πωλήσεις πολύτιμων περιουσιακών στοιχείων…..
Νοέμβριο η ανεργία θα είναι 12%
το έλλειμα για το 2012 εώς σήμερα συνεχίζω να το βγάζω 4% του ΑΕΠ και οχι 2.5%
Μάς κάνανε σκουπίδια και οι 3 οίκοι και αυτό σωστό και λογικό. Θα υπάρξουν και άλλες υποβαθμίσεις…..33 δις περιουσιακά στοιχεία η Λαική , άλλα τόσα και λίγο περισσότερα η Κύπρου. 10% να χαθούν είναι 7 δις……..23 δις χορηγήσεις στην Ελλάδα,,,,Τρίγωνα των Βερμούδων οι τράπεζες, οτι τους δώσει το κράτος θα χάνονται. Ούτε και μετά τις αυξήσεις οι τράπεζες δεν θα μπορέσουν να διοχετευσουν χρήμα μέσα στην αγορά……
Οι τράπεζες πρέπει να “σπασουν¨” ,σε κανονικές τραπεζικές εργασίες οι οποίες να εποπτέυονται απο την ΚΤ και επενδυτικές εργασίες, έτσι ώστε να χρειαστούν λιγοτερα κεφάλαια στο μέλλον…..
Το κράτος πρέπει να γυρισει σε πλεονασμα αρχές του 2013 και οχι απλά μειωμένο έλλειμα 2.5% που μας λέει η ΕΕ. εγκλημα το έλλειμα, γιατί έλλειμα,? πως θα μπούμε στις αγορές με έλλειμα και τράπεζες με τέτοια νούμερα?? Η ΕΕ , πρέπει να βλέπει το πρόβλημα της κάθε χώρας ξεχωριστά και οχι να λέει απλά ένα νούμερο…..τι σημαίνει έλλειμα 2.5% του Αεπ? μας συμβουλευουν να χάσουμε 500 εκ ευρώ?
έχουμε μεγάλο πρόβλημα, το ‘ενα λάθος μετά το άλλο, βάλανε το κράτος ανάδοχο ΟΛΗΣ της έκδοσης της Λαικής με το αιτιολογικό οτι θα δώσει η κίνηση αυτή εμπιστοσύνη στους επενδυτές για να εξασκήσουν τα δικαιώματα τους…….ερασιτεχνισμοί, απο αυτήν την επένδυση το κράτος θα χάσει 700 εκ σε 1 μήνα .
Πρέπει να ετοιμαστούμε και για το ενδεχόμενο η Ελλάδα να μην τα καταφέρει, τα νούμερα της αυτο λένε μέχρι σήμερα, τα πράγματα ειναι επικύνδινα, κινούμαστε αργά………..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου