Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Η Κύπρος σε παγίδα χρέους και μέτοχοι των τραπεζών στην καταστροφή....

όσο τεράστια είταν τα λάθη των τραπεζών μας να επενδύσουν 32 δις σε μια μόνον οικονομία , άλλο τόσο μεγάλο λάθος έκαναν αυτοί που επέβαλαν των τραπεζών μας (και αυτοί που τις δέκτηκαν -κεντρική Τράπεζα Κύπρου) τόσο μεγάλες αυξήσεις κεφαλαίων σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα σε μια περίοδο ύφεσης. Αυτή η απόφαση θα εξανεμίσει τα λεφτά των μετόχων και θα οδηγήσει την Κυπριακή Δημοκρατία σε παγίδα χρέους .
Τα 2 αυτά τραγικά λάθη θα μπορούσαν σε μια ταινία να είταν η τέλεια ιστορία συνομοσίας να γονατίσει ένα κράτος σε 5 χρόνια, στην περίπτωση της Κύπρου είναι η απόδειξη οτι ο ερασιτεχνισμός, η έλλειψη συντονισμού, η έλλειψη στρατηγικής , και η εγκληματική αποφυγή πρωτοβουλιών/υπευθυνότητας μπορούν να οδηγήσουν σε περιπέτειες.
Δέν τελείωσαν τα βάσανα των μετόχων των τραπεζών ακόμα, είμαστε ακόμα στην αρχή. Σφάλονται όσοι νομίζουν οτι Η λαική θα αξίζει μετά τη αυξηση κεφαλαίου 2.3 ΔΙΣ ευρώ , να αξίζει 4 φορές πιο πολύ απο την σημερινή αξία της Τράπεζας Κύπρου. Να αξίζει οσο αξίζει σήμερα η Εθνική η Αλφα και η Εurobank μαζί .
Εγραφα για μήνες οτι πρέπει να πάμε με αυξήσεις σιγά σιγά να μην καταστραφούν οι μετόχοι, να πάμε με εποπτικα 9% σε 4-5 χρόνια. Να μην χρειαστεί να βάλει το κράτος χρήματα……τίποτα…κανένας δεν ήθελε να αναλάβει προτωβουλίες, ο πρών διοιηκητής θεατής, μονον ακαδημαικές θεωρίες και διαλέξεις και ταξιδάκια, οι τραπεζίτες πάπιες , σφυρίζουν αδιάφορα, δεν τους ενδιαφέρουν οι μετόχοι ούτε και οι κινδύνοι που θα αντιμετωπίσει το κράτος για τα δικά του λάθη. Προτερεότητα τους οι παχουλοί μισθοί τους. Οι περισσότεροι τραπεζίτες δεν κρατάνε μετοχές των τραπεζών…
Τον Ιούλιο τα πιο πάνω θα είναι πιο κατανοητά σε όλους…..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου