Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Tράπεζες, Κύπρος και οι αγορές.....

Taylor
έχεις δίκιο σε ότι ανάφερες για την Τράπεζα Κύπρου και την αγορά της Ρωσσικής Τράπεζας. Η ρωσσική τράπεζα αγοράστηκε τον Oκτώβριο του 2008, 1 χρόνο μετά που ξεκίνησε η χρηματοπιστωτική κρίση στην Αμερική, (έπρεπε να περιμένουν) για την οποίαν πληρωσαν 560 εκ Ευρώ, σχεδον 3 φορές την λογιστική της αξιας , μια ζημιογόνα τράπεζα . (τώρα κάνει καπου 15 εκ κέρδη , εξακολουθά 3 χρονια μετά να είναι ακριβό το τίμημα που πληρώθηκε) Σωστό αυτό που ανάφερες οτι σήμερα η χρηματιστηριακή αξίας της Κύπρου είναι (500 εκ) χαμηλότερη απο οτι πλήρωσε για την αγόρα της Ρωσσικής τράπεζας.
Τα κεφάλαια αυτά  η Τράπεζα Κυπρου τα βρήκε με έκδοση μετατρέψιμων ομολογων με αρχική τιμή μετατροπής 10.50 ευρώ !! (μειώθηκε στην πορεία η τιμή μετατροπής αλλά συνεχιζουν να υπάρχουν τεράστιες ζημιες για τους κατόχους αυτών των ομολόγων )
συμφωνώ σε οσα ανάφερες επίσης για τα μη εξυπηρετούντα δάνεια . Ελπιζω να μην έρθει η Πλακροκ εντος του 2012 , διότι οι τράπεζες θα ξανααναγκαστούν να κάνουν αυξησεις κεφαλαίων και δεν νομίζω να βρούνε τοσα κεφάλαια….

Οι 3 Κυπριακές τράπεζες κατάστρεψαν πάνω απο 100,000 μετόχους με τις εσφαλμένες αποφάσεις τους τα τελευταια 3 χρόνια………όσοι μέτοχοι αγόρασαν μετοχές των τραπεζών τα τελευταια 3 χρονια π.χ τράπεζα Κύπρου στα 6 ευρω και Λαική στα π.χ στα 4 ευρω, οι ζημίες αυτές θα είναι μόνιμες και ο λόγος είναι απλός, οι αυξήσεις κεφαλαίων που ζητά η ευρωπαικη αρχη τραπεζων (3.6 δις) ειναι τοσο μεγάλες σε αριθμό μετοχών και σε μετοχές που θα προκύψουν στο μέλλον απο τα μετατρεψιμα ομολογα που το κέρδος ανα μετοχή θα είναι τόσο μικρό που θα κάνει την σημαντική αυξηση της τιμής τους δύσκολη
αυτό θα το καταλάβουν οι μέτοχοι των τραπεζών μετά που θα τελειώσουν οι αυξήσεις μετοχών.

Χάθηκαν εκατοντάδες εκατομύρια απο τους μετόχους των τραπεζών και αυτό θα κάνει τεραστια ζημία στην οικονομία μας . Το τραγικό ειναι οτι οι τράπεζες δώσανε δάνεια σε πολλους κύπριους μέτοχους για να αγοράσουν μετοχές τους και τώρα οι μέτοχι αυτοι τους πληρώνουν και τοκους ! Για παραδειγμα , όταν η Λαική έκανε την έκδοση μετοχών αρχες του 2011 στο 1 ευρω , έδωσε σε μετοχους δανεια,,,,,,,σήμερα η μετοχή ειναι μονον 27 λεπτα και πληρώνουν και τοκους! οι μετοχοι έχασαν 75% και θα πληρώνουν τοκο σε αυτά τα δανεια στα επομενα χωρις προοπτική μερισματος. Η αυξηση μετοχών η άλλων κεφαλαιων 2 δις που πρέπει να κάνει η Λαική θα εξανεμίσει τις ελπίδες των μετόχων που αγορασαν στο 1 ευρω με δάνεια να καλυψουν τις ζημιές τους ,,,,και τι γίνετε με οσους αγόραζαν στα 4 η 5 ευρώ ?????

Κύριοι , γιατί ακόμα αναφερεστε στο γεγονός οτι η Ιαπωνια, Ιταλια, Αμερική, Σιγκαπούρη, ακόμα και Γερμανια, Γαλλια, οι οποιες ΄΄εχουν χαμηλότερο κοστος δανεισμου και καλύτερες αξιολογισεις απο εμάς ενώ έχουν ψηλοτερο δανεισμό σε σχέση με το ΑΕΠ τους σε συγκριση με Κυπρο………..Κυριοι το προβλημα μας ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ και η έκθεση τους σε μια οικονομία που χρεωκοπά……αυτές οι χώρες δεν έχουν επενδυμενα οι τραπεζες τους στην Ελλάδα 180% του ΑΕΠ τους, δεν κρατούν οι τράπεζες τους Ελληνικά ομολογα 35% του ΑΕΠ τους, δεν επένδυσαν οι τράπεζες τους 100% των εποπτικών τους κεφαλαίων σε Ελληνικά ομολογα η 75% των συνολικών τους κεφαλαίων σε Ελληνικά ομόλογα………

.Θα μπούμε στις αγορές μετά που θα σταθεροποιηθεί το τραπεζικό μας σύστημα και σίγουρα αυτο ΔΕΝ θα συμβεί το πρώτο 6 μηνο του 2012…………έχουμε πολλή δρόμο ακόμα,,,,ακόμα δεν πατώσαμε , είμαστε στο κατήφορο χωρις χειρόφρενο, το πρόβλημα της Ελλάδας και των τραπεζών και κατεπέκταση το προβλημα που δημιουργούν στο Κυπριακο κράτος ειναι τόσο  μεγάλο που είναι δύσκολο να θέσουμε χρονικό ορίζοντα πότε θα το λύσουν…..(και πώς θα λυθεί τελικά)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου