Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Φαύλος Κύκλος......

 Οι τράπεζες είναι σε τραγική θέση. Τά έχω γράψει πολλές φορες. 50% ζημία απο ομόλογα και 10% ζημία απο δάνεια τότε κεφάλαια τραπεζών είναι μηδέν.
¨Εχω προχωρήσει ένα βήμα πιο πέρα και έχω αναφέρει οτι το ΤΙΕΡ1 9% θά είναι λίγο εώς το τέλος του 2012 θα ξαναχρειαστούν και άλλα κεφάλαια……3.6 δις δεν θα είναι αρκετά , η κρίση αυτή θα είναι εδώ για χρόνια. 300% του ΑΕΠ δανεισμος στο σύστημα με 9 % επιτόκια απο τις τράπεζες…….καταστροφή !!! η Ανεργία το 2012 θα περάσει το 9% διοτι οι τράπεζες θα κλείσουν χιλιάδες μικρές επειχηρησεις……..
Μπήκαμε σε φαυλο κύκλο, οικονομικό κανιβαλισμό…….οι τράπεζες καταστρέφουν την οικονομία στην προσπαθεια τους να βρουν ρευστοτητα, το κράτος αυξάνει φορους και η πραγματική οικονομία θα επιστρέφει τα “κτυπηματα” με χρεωκοπίες, λιγότερους φορους κλπ κλπ
Υπάρχουν 2 κινήσεις που μπορουν να γίνουν για να βελτιωθεί η κατάστασης, πρέπει να τις κάνει το κράτος,,,,,,, δεν άκουσα κανένα πολιτικό η αναλυτή να τις συστήσει… Η μιά κίνηση είναι να στηρίξει άμεσα τα κεφάλαια των τραπεζών η Κυβερνηση απο το ταμειο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, αυτό έπρεπε να γίνει ιδη χωρις να ρωτηθουν οι τράπεζες και τους επιβληθεί μπλαφον πάνω στα επιτοκια…………Κανεις δεν μιλά για αυτό……Αυτό υπο κάποιες προυποθέσεις και εαν γίνει σωστα θα βοηθήσει και τους μετόχους των τραπεζών, διοτι με νέες αυξήσεις θα έχουν μείωση θέσεων (εαν δεν έχουν κεφαλαια να ασκήσουν τα δικαιώματα τους) Το κόστος ιδίων κεφαλαίων είναι ψυλότερο απο το κόστος δανεισμού η κόστος άλλων μορφών χρημτοδότησης (δεν θα μπώ σε ακαδημαικές θεωρίες)
η Αλλη κίνηση , θα την αναφέρω σε άλλο μύνημα…….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου