Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ-Tους δίνουν και συγχαρητήρια ......!!!



Σκεφτήτε λίγο έξω απο το Κουτί. Εάν σε διαβαζει ο Ρος και η ομάδα του , οπως και ο Χουριγκαν θα γελάνε πονηρά καθώς καπνίζουν τον Κοχίπα τους πινωντας τα Chiva τους.

Τους δίνεται και συγχαρητήρια !! Πολύ πεζός τρόπος σκέψης…Ακαδημαικος τρόπος σκέψης. Θεωρίες . Εσεις ασχολείστε με θεωριες και αυτοι ζωγραφίζουν και παίρνουν την ουσία ενώ η Κυπριακή οικονομία και ο Κυπριακος Λαος θα υποφέρει….

Αλλάζει ολη η δομή της Οικονομίας στα επόμενα 2 χρόνια….Μια νέα τάξη πραγμάτων θα υπάρχει στην Κυπρο……..

Δίνουν  συγχαρητήρια στους πιο κάτω….


1. Αφήσανε την ΤΚ εκτος ΧΑΑ και ΧΑΚ 19 μηνες για να μην μπούνε πάνω της δυνατα ταμεία τα οποια δεν ελέγχει η διοικηση (Χουριγκαν). Την αφήσανε χωρις κεφάλαια λιγο πριν τα stress tests για να αναγκαστει η ΤΚ να πάει για γρηγορη αυξηση κεφαλαιου έτσι ώστε να δώσουνε τις μετοχές στα 24 λεπτά σε δικα τους ταμεια.και να κάνουν dilute τους Ρώσσους στους οποιους δώσανε τις μετοχές στο 1 ευρω…..

2. Εκανε αυξηση κεφαλαιου 1 δις. Τα λεφτα πήγανε στο ΕΛΑ στο οποιο έχουμε κοστος μονον 0.5%. Δωσανε την πιο ακριβή μορφή χρηματοδοτησης (cost of equity) για να αποληρώσουν δανεισμο με πολύ φθηνοτερο κοστος ! Αφησανε την πραγματική οικονομία χωρις ρευστότητα και την ΤΚ με λιγότερα κέρδη . Γιατι ομως να χάνει ο νέος μεγαλομέτοχος κέρδη?????????

3. Γιατι δεν δοθηκαν σε επειχηρήσεις το 1δις και πηγε στο ΕΛΑ? γιατι να θελει ο μεγαλομέτοχος να χάνει κέρδη η ΤΚ και άρα να έχει λιγοτερο μέρισμα? ??????

Ο λόγος είναι ο ακολουθος. Εχουν ιδη ετοιμαστει ταμεία δυνατά στο Λονδίνο να αγοράσουν απο τις Τράπεζες και κυριος την ΤΚ , δάνεια σε εκπτώσεις πολύ καλών και μεγάλων ακινήτων οπως καλά ξενοδοχεια. Η Τιμή στοχος είναι να αγοράζονται τα δάνεια στο 35% της αξιας του ακινήτου.
Αυτο θα γίνεται συνεχώς στα επομενα 2 χρόνια. Η οικονομια θα στεγνώσει απο ρευστότητα για να μείνουνε πολλές επειχήρεις χωρις ρευστότητα για να μπούνε σε διαχείριση απο τις τράπεζες έτσι ώστε να πωλούνται τα δάνεια απο την Τράπεζα ολοισια προς το επενδυτικο ταμειο….

Με άλλα λογια…..
α)Αγοράζεις μια Τράπεζα,
β) κάνεις ένα ταμειο στο εξωτερικο….
γ).αφού εισαι μέσα στην Τραπεζα βλέπεις ποια επειχήρηση έχει καλά ακινητα τα οποια ειναι υποθυκευμένα στην τράπεζα σου…
δ) εάν έχει κυμαινομενη επιβάρυνση , βάζεις μέσα διαχειριστή και πουλά αυτος τα ακινητα στο ταμειο σου….(βλεπε Aqua Sol)
ε) εαν δεν υπάρχει κυμαινομενη επιβάρυνση πουλας τα ιδιο το δάνειο στην 35% της αξιας του.
ζ) Μετα απο 3 χρονια πουλάς το δάνεια σε πιο συντηρητικά και πιο σοβαρα ταμεια στο 80% της αξιας του ακινήτου.

Ο ΒΛΑΚΑΣ, Ο ΕΞΥΠΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΣ
Ο βλάκας αγοράσει πιστόλι , κλέβει μια τράπεζα και πάει φυλακή.
Ο εξυπνος, αγοράζει μια τράπεζα, κλέβει ολο τον Κοσμο και πάει με το ιδιωτικο του Τζετ μόνιμες διακοπές στις μπαχάμες.
Ο ακαδημαικός γράφει άρθρα ότι ξένοι επενδυτές αγοράζουν τράπεζες και οτι έχουν εμπιστοσύνη στο τραπεζικό μας σύστημα.
Το 2007-2008 αγοράσανε την Λαική και τα μαζέψανε κάνοντας δάνεια στους εαυτούς τους
το 2014 αγοράσανε την ΤΚ και θα τα μαζέψουνε αγοράζοντας δάνεια και ακινητα…..
Σάββας Τταντής , Χρηματιστής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου