Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Κύριε Υπουργέ Οικονομικών......

Κύριε Υπουργέ Οικονομικών......

Κύριε Υπουργέ μεταξύ άλλων σήμερα δηλώσατε τα εξης τα οποία νιώθω την ανάγκη να σχολιάσω με σκοπό να βοηθήσω και οχι για να σας κάνω κριτική.
"το κυπριακό τραπεζικό σύστημα έχει ανακεφαλαιοποιηθεί πλήρως στη βάση πολύ συντηρητικών εκτιμήσεων”.
...
Κύριε Υπουργέ οι τράπεζες θα ξαναχρειαστούν κεφάλαια σύντομα.

"Αδιανόητα πράγματα, ο Συνεργατισμός έχει πρόσφατα ανακεφαλαιοποιηθεί, είναι κρατικής ιδιοκτησίας, εφαρμόζει με επιτυχία σχέδιο αναδιάρθρωσης και τέτοιο ζήτημα δεν υφίσταται,"
Κύριε Υπουργέ ο Συνεργατισμός θα χρειαστει κεφάλαια άσχετα εάν μολις προσφατα τους δώσαμε 1.5 δις.

"Προκλήσεις για ολόκληρο το τραπεζικό σύστημα παραμένουν αλλά οι ακραίοι αυτοί κίνδυνοι έχουν περιοριστικά παρέλθει",

Κύριε Υπουργέ Δεν έχουν παρέλθει οι ακραιοι κίνδυνοι για το τραπεζικο μας σύστημα, είμαστε ακόμα στην αρχή...

Σχολιο για κακη τράπεζα ....

"Δεν είναι ζήτημα το οποίο πρέπει να αποφασιστεί ή πρέπει να αναμένεται να αποφασιστεί σε πολιτικό επίπεδο. Είναι κατά κύριο λόγο -και πρέπει να είναι- απόφαση που θα βασίζεται σε επιχειρησιακούς σχεδιασμούς των ιδίων των τραπεζών και όχι ζήτημα, το οποίο θα ρυθμιστεί με πολιτικές αποφάσεις"

Κύριε Υπουργέ Τεχνικά και οικονομικά η ΤΚ δεν μπορεί απο μόνη της α κάνει κακή τράπεζα . Δεν μπορει να πουλήσει κακα δάνεια σε ένα ξεχωριστο ταμίο με ΕΚΠΤΩΣΗ για να βρει επενδυτές επιδή ΔΕΝ έχει κεφάλαια να δεκτει ζημιά και να πουλησει με έκπτωση. Εαν πάλι Δεν τα πουλήσει με έπκτωση ΔΕΝ θα βρει επενδυτές. Αρα, η ΤΚ θέλει βοηθεια , χρειάζεται πολιτική βοήθεια. Πρεπει να μας δώσει η ΤΡΟΙΚΑ κεφάλαια να τα δώσουμε σε ένα ταμειο να αγοράσει πολλά κακά δάνεια απο ολες τις τράπεζες.....

Κύριε Υπουργέ ΜΗΝ αφήσεις την ΤΚ να αποφασισει απο μονη της διοτι δεν μπορούν και δεν προκειται να κάνουν τίποτα και θα σας εκθέσουν. Υπάρχει μεγάλη πιθανοτητα να εκτεθήται .Πρέπει να αναλάβετε πρωτοβουλίες για στήριξη του Τραπεζικού μας συστήματος. Η οικονομία ειναι δανεισμένη 300% με ψηλά επιτόκια . Οι τράπεζες απο μονες ΔΕΝ μπορούν να διαχειριστούν μια κριση τέτοιου βαθους και τέτοιας διάρκειας και έντασης....
Σάββας Τταντής Χρηματιστής 11/04/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου