Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

ΚΥΠΡΟΣ 2013. ΙΑΤΡΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ 15 ΑΙΩΝΑ

  1. ΚΥΠΡΟΣ 2013. ΙΑΤΡΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ 15 ΑΙΩΝΑ
  2. Σήμερα σε μύνημα μου ανάφερα οτι σε μερικές μέρες θα γράψω τους λόγους που η απόφαση για κούρεμα είναι μια ιατρική συνταγή του 15 αιώνα. Θα αναφέρω τους λόγους απόψε επιδή δέν νομίζω τελικά οτι θα αλλάξει οτιδήποτε η αυριανή απόφαση της βουλής. Ο Κύβος ερίφθη….
  3. Αυτό που αποφάσισε ο ευρώπη για κούρεμα καταθέσεων είναι το ίδιο που θα έκανε ένας κασάπης Ιατρός τον 15 αιώνα όταν κάποιος ασθενής παραπονιόταν οτι τον πονούσε το πόδι του κάτω απο το γόνατο. Ο γιατρος χωρις να κάνει οποιανδήποτε ΑΛΛΗ θεραπεία θα του έκοβε το πόδι πάνω απο το γόνατο και θα έλεγε στο ασθενή “μήν ανησυχάς , το πόδι σου κάτω απο το γόνατο Δεν θα σε ξαναενοχλήσει″ και αυτό επιδή ΔΕΝ θα έχει πόδι !
  4. Ετσι κάναμε εμείς.Χωρις να κάνουμε άλλες θεραπείες πρώτα για τις τράπεζες σκεφτήκαμε να ζητήσουμε απο τους καταθέτες , δηλαδή τους αιμοδότες των τραπεζών , τους αιμοδότες της οικονομίας να πληρώσουν την κακοδιαχείρηση και ασυδοσία των τραπεζών/τραπεζιτών.
  5. ΄ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ Η ΑΚΟΜΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ
  6. 1. Οι τράπεζες πρέπει να συγχωνευτούν. Αυτο το γράφω εδω και 2 χρονια. Οταν συγχωνευτούν οι τράπεζες , θα υπάρξουν οικονομίες κλιμακος(λιγοτερα καταστηματα, λιγοτερα εξοδα κλπ κλπ)Αυτο να γίνει με την μια τράπεζα να αγοράζει μια άλλη με εκδοση κεφαλαιου . Με αυτον τον τροπο η συνολική ανάγκη για κεφάλαια για την μεγάλη τράπεζα θα ειναι λιγότερα απο οτι οι 2 τράπεζες μαζί πριν την συγχώνευση.
  7. 2 Μετά το πιο πάνω η δευτερη θεραπεία ειναι να πουληθούν περιουσιακά στοιχεία των τραπεζών . π.χ ζημιογόνες θυγατρικές έτσι ώστε τα περιουσιακά στοιχεία των τραπεζών να μειώθούν. Με αυτο το μέτρο βελτιώνεται η ρευστότητα των τραπεζών αλλά το πιο σημαντικό είναι οτι μειώνονται οι κεφαλαιουχικές τους αναγκες επιδή τα ΕΠΟΠΤΙΚΑ κεφάλαια υπολογιζονται με βάση την μεσοσταθμική αξια των περιουσιακών στοιχείων . Αρα λιγότερα περιουσιακά στοιχεία σημαίνει λιγοτερα τα εποπτικα που χρειάζονται.
  8. 3 . Η επόμενη θεραπεια και αφού γίνουν τα 2 πιο πανω θα είναι να πουληθει η μεγάλη και υγειές πλέον τράπεζα σε ξένα η και ντόπια ιδιωτικά κεφάλαια. Οταν το τραπεζικό μας σύστημα θα είταν πλέον υγειες σίγουρα το ενδιαφέρον απο ξένους επενδύτές θα είταν μεγαλύτερο.
  9. Ή Ευρώπη και εμείς αντί να πάμε για τα πιο πάνω πήγαμε σε μια άτσαλη απόφαση η οποία ειτε υλοποιηθεί είτε όχι θα έχει τεράστιες αρνητικές συνέπειες στην αξιοπιστια τόσο της Κύπρου οσο και της Ευρώπης. Οι επενδυτές και καταθέτες θα φύγουν τεράστια κεφάλαια απο την ευρώπη και την Κύπρο διοτι δέν θα μας έχουν εμπιστοσύνη. Θα χαθούν δεκάδες θέσεις εργασίας ….
  10. Εδώ και 2 χρόνια γράφω οτι οι τράπεζες μας έχουν πτωχευσει και οτι έπρεπε να κάνουμε τις πιο πάνω θεραπείες . Εμεις δέν κάναμε τίποτα επιδή θέλαμε να προστατευσουμε τις θέσεις και τα συμφέροντα μεγαλοτραπεζικων στελεχών. Η διαπλοκή και η ανικανότητα των πολιτικών μας ηγετών και κρατικών τεχνοκρατών να αντειληφθούν βασικές αρχές της λειτουργίας των αγορών οδήγησαν την Κύπρο σε χρεωκοπία΄και χιλίαδες συμπολίτες μας στην ανεργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου