Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Κατανάλωση.....

πτώση που παρουσιάζεται στο λιανικό εμπόριο αντανακλά την οικονομική αβεβαιότητα που μειώνει τη διάθεση των καταναλωτών για αγορές.
Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Στατιστική Υπηρεσία, ο δείκτης όγκου κύκλου εργασιών λιανικού εμπορίου προκαταρτικά υπολογίζεται ότι κατέγραψε μείωση της τάξης του 3,1%.
Κύριοι λέτε “οικονομική ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ που μειώνει την διάθεση των καταναλωτών……”
είναι τέτοια που διαβάζω και φοβάμαι οτι η κρίση θα πάρει 10 χρόνια διοτι πολλοί απο εσάς δεν καταλάβατε τι κρίση υπάρχει η έρχετε……οικονομική αβεβαιοτητα???? ονομάζετε ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ και οχι αβαβαιοτητα….και “μειώνει την ΔΙΑΘΕΣΗ”????? ΚΥΡΙΟΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ να ξοδέψει,,, ΔΙΑΘΕΣΗ ΕΧΕΙ αλλα ειναι λεφτά που δέν έχει…..ειτε επιδή ειναι άνεργοι είτε επιδή οι τράπεζες δεν δίνουν ρευστότητα επιδή δέν έχουν ρευστότητα……..
ΑΥΤΟ που συμβαινει Κύριοι είναι αυτό που περιέγραφα πριν 10 μήνες ώς φαυλο Κυκλο……οτι θα ερχόταν…..θα ειναι εδώ για ακόμα μερικά χρόνια….το κράτος θα μειώνει δαπάνες αλλά θα χάνει και εισοδήματα , οι τράπεζες θα μειώνουν την ρευστότητα στην οικονομία αλλά θα έχουν μεγαλύτερες ζημιες απο τα δάνεια που δώσανε στην οικονομία……
το 2013, θα έχουμε ΥΦΕΣΗ πέραν του 2%……η Οικονομία θα πάει πολύ κάτω πριν ξεκινήσει να μεγαλώνει ξανά……
το Ελλειμα για το 2013 θα είναι ψηλο όσα μέτρα και εάν παρθούν διοτι…
1. ο φαυλος κύκλος….
2. Το ΑΕΠ θα μειωθεί λόγο ύφεσης και λόγο μείωσης κύκλου εργασιών των τραπεζών (επιδή θα πουληθούν θυγατρικές η θα κλείσουν πολλά καταστήματα τους)
3. αυξηση στους πληρωτέους τόκους για το κράτος , λογο αυξησης δανεισμού για στήριξη τραπεζών….
με το 2 πιο πάνω που εγραψα κανένας οικονομολόγος η ακόμα και η τροικα δεν ασχολήθηκε με αυτο που λέω . Ουτε και οι 3 οικοι αξιολόγησεις δεν αναφέρθηκαν ακόμα σε εκείνο τον παραγοντα (μείωση του ΑΕΠ και άρα το έλλειμα σε σχέση με το ΑΕΠ ΔΕΝ θα μειώνετε ευκολα) . Ολοι αναφέρονται στο έλλειμα και κανένας δεν υπολογισε το ΑΕΠ……..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου