Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Εχουμε πτωχευσει.....

Η Κύπρος έχει πτωχευσει. Οι τράπεζες μας έχουν πτωχευσει. Οι τράπεζες τώρα θα πτωχευσουν εκατοντάδες επειχηρήσεις και φυσικά προσωπα. Είμαστε στην αρχή ακόμα και όχι στο τέλος.
Δέν κάναμε τίποτα ακόμα. Η αγορά συνεχίζει να μένει χωρίς ρευστότητα, οι τράπεζες αδυνατούν να διοχετευσουν ρευστότητα μέσα στην αγορά, αυτό καταστρέφει την αγορά, καταστρέφει την κατανάλωση. Ειμαστε σε φαυλο κύκλο οπως τον εχω περιγράψει πολλές φορές. Τα εισοδήματα του κράτους θα μειωθούν σημαντικά ενώ οι δαπάνες ειναι ανελαστικές.
Πρέπει να βρεθούν τρόποι διοχετευεσης χρηματος μέσα στην οικονομία οσο καθυστερούμε τοσο πιο πολλές θέσεις εργασιας θα χαθούν. Η ανεργία εώς τον Νοεμβριο θα είναι 12%. Ερχετε ξύλο τον χειμωνα οταν τα εισοδήματα απο τον τουρισμό μειωθούν.
Οι πολιτικοί ασχολούνται με αλληλοκατηγορίες και οχι με εισηγήσεις για έξοδο απο την κρίση , πολλοι λίγοι κατάλαβαν τι σημαινει να έχεις μια οικονομια με 300% του ΑΕΠ δανεισμένη , τις τράπεζες εκτεθημένες 6 φορές τα κεφάλαια τους στην ελλάδα , ένα κράτος με 5% έλλειμα με την πλειοψηφία των εξόδων ανελαστικά…….ΚΥΡΙΟΙ ΞΥΠΝΑΤΕ , ΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕ και εάν δεν σοβαρευτούμε θα δούμε ανεργία πέραν του 15%, σοβαρά κοινωνικά προβλήματα, ξεβράκωμα και ρεζίλεμα διεθνώς. Η κρίση αυτή δεν είναι ακομα στην πλήρη της εξέλιξη, θα διαρκέσει 5-8 χρόνια και θα σπάσει κόκκαλα……δέν έχουμε ξαναζήσει ποτέ αυτο που έρχετε, δέν είμαστε ετοιμοι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου