Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Κυπριακή οικονομία 09-04-2012

Πυκνώνουν τα σύννεφα για την κυπριακή οικονομία που δείχνει να βυθίζεται σε ύφεση χωρίς να παρουσιάζει μέχρι στιγμής οιεσδήποτε προοπτικές ανάκαμψης.
Οι πρώτοι μήνες του 2012 είναι απογοητευτικοί καθώς η εγχώρια κατανάλωση παραμένει μουδιασμένη την ίδια στιγμή που βασικοί κλάδοι της οικονομίας εξακολουθούν να συρρικνώνονται. ”
το πιό πάνω ειναι άρθρο του stockwatch σήμερα…..
πιο κάτω είναι ένα άρθρο που έγραψα στις 13-1-2012….
Tά ακόλουθα θα συμβούν εντός του 2012.
1. Η ανεργία εώς τον Μάρτιο θά φτάσει το 10%
2. Το δημοσιονομικό έλλειμα για το 2012 θα είναι λίγο πάνω απο 4% και όχι 2.7%. Αρα θα παρθούν και άλλα μέτρα απο την Κυβέρνηση.
3. Τα μη εξυπηρετούντα δάνεια για τις τράπεζες θα περάσουν το 10%.
4. Μέχρι το τέλος του έτους οι τράπεζες θα χρειαστούν και άλλα κεφάλαια (επιπρόσθετα απο τα 3.1 δις που χρειάζονται εως τις 30-6-2012)
5. Εάν δεν ενδιαφερθούν ξένοι καινούργιοι επενδυτές, Η Λαική δεν θα μπορέσει να βρεί τα 2.1 δις που χρειάζετε εώς την 30-6-2012.
6. Θα χρεωκοπήσει ο μεγαλύτερος αριθμός νομικών και φυσικών προσώπων στην Ιστορία (σε συγκριση με προηγούμενα έτη)
7. Το Κούρεμα των Ελληνικών ομολόγων για τους ιδιώτες μόνον το οποίο θα γίνει στις επόμενες εβδομάδες δεν θα είναι αρκετό, είτε θα αυξηθεί η θα συμμετέχουν όλοι, είτε η Ελλάδα θα χρεωκοπήσει. Δέν υπάρχει περίπτωση η Ελλάδα να μην χρεωκοπήσει με βάση τις μέχρι σήμερα αποφάσεις/ μέτρα που τις έχουν επιβληθεί.
8. Η Ιταλία δεν θα μπορέσει να εξυπηρετήσει το χρέος της απο τις αγορές( άρα θα ζητήσει βοήθεια) αφού λόγο του Ελληνικού κουρέματος, η Ζήτηση για Ευρωπαικά ομόλογα θα μειωθεί σημαντικά
δυστηχώς ένα -ενα απο τα 8 πιο πάνω σημεία επαληθευονται…..
πολύ λίγα πράγματα κάναμε , το προβλημα μας ειναι πολύ μεγάλο, δεν καταλαβαινουμε την σοβαρότηατα της κατάστασης……πάμε σε περιπέτειες….δεν υπάρχει περιπτωση φέτος το έλλειμα να ειναι κάτω απο 3% , το έχω γράψει πολλές φορές…..
πρέπει να παρθούν δυνατά μέτρα , να χρησιμοποιηθουν μεγάλα οπλα…π.χ ταμιο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας όπως το έχω περιγράψει πολλές φορές π.χ οργανισμός χρηματοδοτήσεως στέγης να χρησιμοποιηθει για να διοχετευτει χρήμα μέσα στην αγορά απο το κράτος……….
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου